pellatv
Live

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει με σύγχρονα μηχανήματα το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών Πέλλας

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών του Νοσοκομείου Πέλλας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση δέκα μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι μια κρίσιμη μονάδα στο σύστημα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξυπηρετεί πληθυσμό 185.000 συμπολιτών μας, σε μια περιοχή με αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών και φροντίδας υγείας, περίθαλψης και νοσηλείας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύει αποφασιστικά με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό το νοσοκομείο, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό, αλλά και για κάλυψη περισσότερων ιατρικών πράξεων σε σύγκριση με αυτές που εξυπηρετεί σήμερα. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και να διευκολύνουμε το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη δημόσια υγεία, ειδικά εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο εξοπλισμός που εγκαθίσταται στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι:

1.Δύο χειρουργικές τράπεζες.

2.Ενδοσκοπικός πύργος αρθροσκοπικής χειρουργικής.

3.Αναισθησιολογικό συγκρότημα.

4.Συγκρότημα αποτελούμενο από έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό.

5.Λαπαροσκοπικός πύργος, με εργαλεία πολλαπλών χρήσεων και κάμερες αυτού και σετ εργαλείων υστεροσκόπησης- ρεσετοσκόπιο.

6.Υπερηχοτομογράφος γυναικολογικός, συνοδευόμενος από τρεις κεφαλές (ενδοκολπική, convex, 3D convex).

7.Καταψύκτης βαθιάς κατάψυξης φιαλών αίματος.

8.Δύο αναπνευστήρες.

9.Πέντε σκιαλυτικές λυχνίες LED με έναν δορυφόρο η καθεμιά για χειρουργική χρήση.

10.Πλήρης ενδοσκοπικός πύργος με video, γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.