pellatv
Live

Λιβανός: Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων

Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, από τα Γιαννιτσά.

Ο ΥΠΑΑΤ, συνοδευόμενος από τον Γ. Γ. κ Γιώργο Στρατάκο και τον Υπηρεσιακό Γραμματέα κ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη, ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας από το εργοστάσιο τυποποίησης Ροδιού «ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», μία επιχείρηση της οποίας το 90% της παραγωγής εξάγεται σε 18 χώρες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Λιβανός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, και επισήμανε ότι αυτού του είδους οι καθετοποιημένες μονάδες αποτελούν το μέλλον της παραγωγής.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση καλλιεργεί 1000 στρέμματα με ροδιές και συνεργάζεται με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας, καλλιεργούν 8000 στρέμματα με ροδιές.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιβανός επισκέφτηκε το Δημαρχείο των Γιαννιτσών, όπου ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στάμκος τον ενημέρωσε για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, πρέπει να δοθούν περαιτέρω κίνητρα, ώστε να δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών.

Ακολούθως, ο κ. Λιβανός προήδρευσε σε διαδοχικές (λόγω των μέτρων για την πανδημία) συσκέψεις συνεταιριστικών οργανώσεων στο Δημαρχείο των Γιαννιτσών.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων του έθεσαν θέματα που έχουν σχέση με τα αρδευτικά έργα, τις ενισχύσεις λόγω Covid-19 και το πρόβλημα με τις τιμές στο βαμβάκι.

Αμέσως μετά, ο ΥΠΑΑΤ προήδρευσε συσκέψεως με εκπροσώπους αγροτών που ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες, οι οποίοι του έθεσαν θέματα που αφορούν τους εργάτες γης, την ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων και το ζήτημα των ελληνοποιήσεων.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε την ανάγκη ανασύστασης του συνεταιριστικού κινήματος. «Πρέπει να πείσετε ότι τα άσχημα του παρελθόντος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θέλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα. Αυτό είναι το μοντέλο που προχωράει διεθνώς. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε», είπε ο ΥΠΑΑΤ στους συνεταιριστές. Τους θύμισε, δε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ουσιαστικά φορολογικά κίνητρα για να ενισχύσει τους συνεταιρισμούς και τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις για πρόσθετα μέτρα.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00