pellatv
Live

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου από την Π.Ε. Πέλλας

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο εορτασμός θα γίνει με κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, τηρώντας εντούτοις όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Έδεσσα έχει ως εξής:

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα 10.30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή. 

Ώρα 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, εκ μέρους όλων των τοπικών αρχών και φορέων, από:

  1. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
  2. Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
  3. Δήμαρχος Έδεσσας
  4. Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας
  5. Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Πέλλας

Με βάση την υπ. αριθμ. πρωτ. 20671/18-3-21 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κατά τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, ορίζονται:

Α) Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και την δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου.

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Τελετάρχες ορίζονται οι κκ. Βασίλης Αδραμιτιανός και Αναστασία Μπιρόζη, στελέχη της ΠΕ Πέλλας.

Η επανάσταση των Ελλήνων του 1821 και οι απελευθερωτικοί αγώνες που οδήγησαν στην σύγχρονη Ελλάδα, της δημοκρατίας, της ισότητας και της Ανάπτυξης, εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:22 - Αφιερωμένο στη Μακεδονία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δίου-Ολύμπου «Τάκης Μακρής» την Κυριακή 18 Μαΐου στο Λιτόχωρο με τη συμμετοχή 13 πολιτιστικών συλλόγων

10:20 - Κατάθεση Ερώτησης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Λάκη Βασιλειάδη για τις Βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2024: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που στηρίζουν την αγροτική μας οικονομία με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος»

10:16 - Λουδίας: Το «Σημείο Μηδέν» παίρνει μπροστά

10:12 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

09:23 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό θα παραμείνει το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς την Παρασκευή 16 Μαΐου

09:17 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ – ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:08 - Μαθήματα μηχανολογίας για γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Π.Ε. Πιερίας την Τρίτη 13 Μαΐου στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025