pellatv
Live

Σταμενίτης: «Εγκρίθηκε η αποζημίωση λόγω COVID-19 για οπωροκηπευτικά >>

Σε σημερινή (31.03.2021) του επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι υπογράφηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η απόφαση της αποζημίωσης, λόγω COVID-19, των καλλιεργειών θερμοκηπίου (τομάτα-αγγούρι), της παραγωγής πατάτας (καλοκαίρι – φθινόπωρο) και της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά ενημερώθηκε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες καταβολής της ενίσχυσης, η οποία υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί σε ένα μήνα.

Υλοποιείται έτσι η δέσμευση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για άμεση ενίσχυση των παραγωγών οπωροκηπευτικών, οι οποίοι επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται  για προϊόντα, τα οποία κατά το διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας και της επιβολής των περιοριστικών μέτρων υπέστησαν μια σειρά από αρνητικές συνέπειες με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Απριλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00