pellatv
Live

Παρούτογλου: Στήριξη του αγροτικού κόσμου με κάθε κόστος

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες είμαστε  μάρτυρες  μια καθημερινής και ανυπολόγιστης καταστροφής , που έπληξε τους αγρότες του Δήμου μας και της χώρας εκτενέστερα. Οι συνέπειες αυτής της καταστροφής θα είναι ανυπέρβλητες αν δεν ληφθούν έγκαιρα από την κυβέρνηση, αποφάσεις και μέτρα στήριξης , με πρακτικό και ουσιαστικό  αποτέλεσμα .

Δυστυχώς τα χτυπήματα είναι απανωτά. Πρώτα το ηχηρό χτύπημα του οικονομικού  και κοινωνικού ιστού της χώρας, λόγω κορωνοϊού και  με την χαριστική βολή να έρχεται από τον  παγετό  αποτελειώνοντας  την τελευταία ελπίδα για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας.

Τα άρθρα και οι σελίδες  που γράφτηκαν για αυτό το μεγίστης αξίας πρόβλημα είναι πολλά και  πολλές. Πιστεύω λοιπόν, ακράδαντα πως όσοι περισσότεροι είμαστε, όσες περισσότερες  φωνές «ακουστούν», τόσο πιο πιθανό είναι η λύση να αποδώσει καρπούς. Πολιτικοί, αγρότες και οι πολίτες εν γένει,  κάθε πληγείσας περιοχής της χώρας μας, πρέπει να ενωθούν με κάθε τρόπο και να απαιτήσουν τον μόχθο τους. Αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει.

Προκειμένου η πολιτεία να δώσει οριστικές και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα, το οποίο μας φέρνει μνήμες από το 2003, τότε θα πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα:

  1. Άμεση εκτίμηση της ζημίας από τον ΕΛΓΑ
  2. Καταβολή γενναίας προκαταβολής ανά δέντρο ή ανά στρέμμα και εκκαθάριση το αργότερο ως το τέλος του 2021
  3. Διαβούλευση για την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ένας κανονισμός , ανεπαρκής , η τροποποίηση του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη από τη στιγμή που βγήκαν στην επιφάνεια όλες οι αδυναμίες αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Έφτασε η ώρα για ώριμες αποφάσεις και σωστές πολιτικές πρακτικές που θα οδηγήσουν σε  διέξοδο.

Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία και δεν επέλθει η ισορροπία μέσα από σωστές πρακτικές επίλυσης των ζητημάτων του αγροτικού κόσμου, τότε αναπόφευκτα αυτό θα μας οδηγήσει με οδυνηρό τρόπο στην έλλειψη αρμονίας και άλλων τομέων που βασίζονται σε αυτόν.

Ο αγροτικός τομέας, αποτελεί τον μεγαλύτερο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.

Είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μας.

Να μην αφήσουμε να πέσει και το τελευταίο οχυρό της Ελληνικής οικονομίας.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00