pellatv
Live

Εικαστικές δημιουργίες σε ποταμοβραχίωνα του κέντρου της Έδεσσας

 

Εδώ και λίγες ημέρες έχουν τοποθετηθεί στον ποταμοβραχίωνα του κέντρου, από τους Μικρούς Καταρράκτες μέχρι την οδό Ηφαιστίωνος, εικαστικές δημιουργίες της κεραμίστριας Έλσας Μακρίδου.
Πάνω από 50 κεραμικά, που η δημιουργός έχει ονομάσει «αερικά» και τα έχει δωρίσει στον Δήμο Έδεσσας, φωτίζουν το ποτάμι με κομψό και ιδιαίτερο τρόπο. Η δράση βρίσκεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Έδεσσας για εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα για τη δημιουργία ιδιαίτερων εικόνων στους ποταμοβραχίωνες, που είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο της πόλης μας!
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε τα εξής:
«Στόχος μας είναι να τονίσουμε την ιδιαίτερη ομορφιά αυτής της πόλης και όταν οι εικαστικοί συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια το θετικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο!
Ευχαριστώ θερμά την κεραμίστρια Έλσα Μακρίδου, που ζει και δημιουργεί στην Έδεσσα, και χάρισε τα «αερικά» της στον Δήμο Έδεσσας για να ομορφύνουμε την πόλη που όλοι αγαπάμε! Η συμμετοχή των πολιτών και των καλλιτεχνών στην προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινή μας ζωή και να ομορφύνουμε την Έδεσσα μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε!».

 

Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαΐου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.