pellatv
Live

Βασιλειάδης: Λύση στο θέμα με τις δηλώσεις αιγοπροβάτων

Λάκης Βασιλειάδης: Λύση στο θέμα με τις δηλώσεις αιγοπροβάτων

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε νέα σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα με τις δηλώσεις αιγοπροβάτων και ενημερώθηκε ότι δόθηκε λύση. Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου όσοι αιγοπροβατοτρόφοι είχαν απόκλιση άνω του 10% στην πρόσφατη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης πρόβειου και αίγειου κρέατος μπορούν να υποβάλουν διοικητικές πράξεις διόρθωσης μέσω των ΚΥΔ ώστε να συμπεριληφθούν στην επόμενη πληρωμή. Εξαιρούνται της δυνατότητας υποβολής ΔΠ, ακόμη και αν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις όσοι ήταν σε επιτόπιο έλεγχο και όσοι έχουν υποβάλει ήδη μία φορά Διοικητική Πράξη.
Κατά τη διαδικασία της αναπροσαρμογής δήλωσης που εφαρμόστηκε την περίοδο Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου παρατηρήθηκαν σειρά ζητημάτων, καθώς πολλά ΚΥΔ υπολειτουργούσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ και η μετακίνηση των κτηνοτρόφων ήταν δύσκολη. Επιπλέον, πολλοί κτηνοτρόφοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουν την αναντιστοιχία μεταξύ αιγοπροβάτων και παραδοτέου γάλακτος από την πρόσφατη -μειωμένη- πληρωμή στις 21 Μαΐου.
Ο Λάκης Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή ήταν σε επαφή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό, ο οποίος έδειξε ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και σήμερα έδωσε τη λύση. Επιπλέον, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα και προσωπικά στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Μελά σε πρόσφατη επίσκεψή του στις 27 Μαΐου στον Οργανισμό. Συγκεκριμένα, ζήτησε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα αναπροσαρμογής της δήλωσης αντιστοιχίας αριθμού των ζώων και παραδοτέου γάλακτος, ώστε και ο Οργανισμός να αποκτήσει πιο σαφή στοιχεία αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, αλλά και οι κτηνοτρόφοι να λάβουν τις ενισχύσεις που πραγματικά δικαιούνται.

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00