pellatv
Live

Μάχη για το καρκίνο σε Διεθνές Συνέδριο στα Γιαννιτσά

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε  στα Γιαννιτσά, το πρώτο μέρος του  συνεδρίου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος  με θέμα την «Πρόληψη καρκίνου του μαστού και γυναικολογικού καρκίνου». Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε η  ενότητα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες».

 

Περισσότερα από 420 άτομα σε 5 διαφορετικούς νομούς της Ελλάδας, έχουν ενημερωθεί για την πρόληψη και την θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού και έχουν παρακολουθήσει πρακτική εκπαίδευση σε προπλάσματα για την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

Μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου εκπαιδευτικών προληπτικών δραστηριοτήτων για το γενικό πληθυσμό (κοινές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης), καθώς και για τους τοπικούς επαγγελματίες υγείας, μπορεί να ενισχυθούν η ποιότητα ζωής και η υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων στις περιοχές εφαρμογής.

 

 Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Health-Info» που έχει σκοπό την προσέγγιση των δυσπρόσιτων περιοχών της διασυνοριακής περιοχής, καθώς και την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι).

 

Το πρόγραμμα «Health-Info» υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg - IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο κύριος δικαιούχος του «Health-Info» σε συνεργασία με δύο εταίρους από την Ελλάδα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και τρεις Εταίρους από τη γείτονα χώρα, το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και την PHO Κλινική του Νοσοκομείου Bitola.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:22 - Αφιερωμένο στη Μακεδονία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δίου-Ολύμπου «Τάκης Μακρής» την Κυριακή 18 Μαΐου στο Λιτόχωρο με τη συμμετοχή 13 πολιτιστικών συλλόγων

10:20 - Κατάθεση Ερώτησης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Λάκη Βασιλειάδη για τις Βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2024: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που στηρίζουν την αγροτική μας οικονομία με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος»

10:16 - Λουδίας: Το «Σημείο Μηδέν» παίρνει μπροστά

10:12 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

09:23 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό θα παραμείνει το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς την Παρασκευή 16 Μαΐου

09:17 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ – ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:08 - Μαθήματα μηχανολογίας για γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Π.Ε. Πιερίας την Τρίτη 13 Μαΐου στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025