pellatv
Live

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Ο Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών για την ενίσχυση της βοήθειας

Δεκτό έγινε από πλευράς Ρωσίας το ελληνικό για αποστολή ενισχύσεων στην προσπάθεια της κατάσβεσης των πυρκαγιών που πλήττουν το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικοινώνησε με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιεφ, για την παροχή επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας και συγκεκριμενοποίησε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αποστολή δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-8, που θα συνδράμουν περαιτέρω στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τα μεγαθήρια αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, αποκαλούνται ιπτάμενα τάνκερ, καθώς μεταφέρουν έως 44 τόνους νερό.

Ο κ. Σαβέλιεφ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, εξέφρασε στον αναπληρωτή υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα. Η επικοινωνία έγινε υπό την ιδιότητα των δύο υπουργών ως συμπροέδρων της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: tovima.gr

Δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα