pellatv
Live

Σταμενίτης: «Σε δημοπράτηση το έργο για την επέκταση του φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά».

  • Όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΔΑ, σε δημοπράτηση βγήκε το έργο που περιλαμβάνει την επέκταση του φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά. Ο διαγωνισμός αφορά την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε Βέροια – Γιαννιτσά, προϋπολογισμού 9,73 εκατ. ευρώ.
    Σύμφωνα με τη διακήρυξη η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για την 10η Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών για τις 15 του ίδιου μήνα. Πρόκειται για κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου και για συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar). Η πόλη των Γιαννιτσών, όπως και της Βέροιας, θα τροφοδοτηθεί μέσω σταθμού αποσυμπίεσης CNG.
    Από την υπογραφή της σύμβασης η διάρκεια του έργου ορίζεται στους 24 μήνες.
    Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:
    «Ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Γιαννιτσών αλλά και συνολικά για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νομού Πέλλας, που αποδεδειγμένα κινδύνεψε από τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΔΑ, είναι και επίσημα σε τροχιά υλοποίησης.
    Τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί τον περασμένο Νοέμβριο, η ΔΕΔΑ προχωράει στη δημοπράτηση. Το φυσικό αέριο φθάνει στην πόλη των Γιαννιτσών και αυτό είναι μια πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της τωρινής διοίκησης της ΔΕΔΑ, οι οποίες, σε συνεργασία, ξεπέρασαν τα λάθη και τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών.
    Είναι αναμφισβήτητο ότι πρόκειται για ένα έργο που θα επιφέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία, τόσο σε επίπεδο ιδιωτών – νοικοκυριών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων και μονάδων επεξεργασίας.
    Θέλω να επαναλάβω ότι η σύνδεση της πόλης των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τη σύνδεση της Έδεσσας που ήδη προχωράει και τα θετικά βήματα που γίνονται για την πόλη της Σκύδρας, είναι εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις καθώς αναμένεται τα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Νομού Πέλλας να έχει και δεύτερη επιλογή στον τομέα της ενέργειας, πέραν αυτής του πετρελαίου. Στόχος μας να υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις και για την περιοχή της Αλμωπίας».
    Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό εδώ: https://deda.gr/498_%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b1%ce%b9%ce%b8%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1/

Δημοσιεύτηκε στις 15 Αυγούστου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:22 - Αφιερωμένο στη Μακεδονία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δίου-Ολύμπου «Τάκης Μακρής» την Κυριακή 18 Μαΐου στο Λιτόχωρο με τη συμμετοχή 13 πολιτιστικών συλλόγων

10:20 - Κατάθεση Ερώτησης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Λάκη Βασιλειάδη για τις Βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2024: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που στηρίζουν την αγροτική μας οικονομία με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος»

10:16 - Λουδίας: Το «Σημείο Μηδέν» παίρνει μπροστά

10:12 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

09:23 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό θα παραμείνει το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς την Παρασκευή 16 Μαΐου

09:17 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ – ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:08 - Μαθήματα μηχανολογίας για γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Π.Ε. Πιερίας την Τρίτη 13 Μαΐου στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025