pellatv
Live

Κεραμέως: Καμία σχέση οι πυροβολισμοί με το πανεπιστήμιο ΑΠΘ

Τους πυροβολισμούς στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι «Δεν είχε καμία σχέση με το πανεπιστήμιο αυτό το σκηνικό, ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών», ενώ τόνισε και τη σημασία του νόμου για το άσυλο των Πανεπιστημίων. «Το πολύ σημαντικό είναι ότι, με το νόμο του ασύλου μπόρεσαν να επέμβουν οι Αρχές. Και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε κι έληξε η επί 34 χρόνια κατάληψη του Βιολογικού».

 

Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι για την Αστυνομία των ΑΕΙ, έπρεπε να βγει προεδρικό διάταγμα, το οποίο βγήκε αφού κρίθηκε συνταγματικός ο νόμος από τα ΑΕΙ και πρόσθεσε ότι για τους ένστολους στα ΑΕΙ, «οι ομάδες αυτές θα δρουν κυρίως αποτρεπτικά. Έχουν λάβει ειδικοί εκπαίδευση και η μεγάλη πλειονότητά τους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Δεν είναι οριζόντιο μέτρο, δεν θα είναι για όλα τα πανεπιστήμια, αλλά για 4-5 πανεπιστήμια, όπου υπάρχουν προβλήματα».

Για το νομοσχέδιο είπε μεταξύ άλλων ότι: «Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι, δεν θα εκλέγεται ο Πρύτανης από τους καθηγητές», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’