pellatv
Live

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν τα 62

Το περσινό ρεκόρ με τις σχεδόν 25.000 αποχωρήσεις αναμένεται να ξεπεραστεί το 2022

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν, ίσως για τελευταία χρονιά, ευκαιρίες για έξοδο στη σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω των 62 ετών, όχι μόνον με μειωμένη αλλά και με πλήρη σύνταξη, έχουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι σε Tαμεία μισθωτών με ένσημα πριν το 1993.

Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, η έξοδος πριν τα 62 αφορά πλέον ελάχιστους, καθώς για τους περισσότερους (παλαιοί πριν το 1993 ασφαλισμένοι και νέοι μετά το 1993) η συντομότερη έξοδος για σύνταξη είναι στα 62 με 40 έτη ασφάλισης. Ωστόσο, όσοι είχαν παράλληλη ή και διαδοχική ασφάλιση σε Tαμεία μισθωτών (π.χ., από ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ, ή το ανάποδο) βγαίνουν πριν τα 62, εφόσον το δικαίωμα συνταξιοδότησης αποκτάται με διατάξεις Tαμείων μισθωτών και όχι ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η έξοδος πριν τα 62 με πλήρη αλλά και με μειωμένη σύνταξη ευνοεί περισσότερο από όλους τους δημόσιους υπάλληλους.

 

ΠΗΓΗ

 

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:42 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ

10:44 - Νέα εποχή για τον τουρισμό στην Αλμωπία – Δήμος και φορείς ενώνουν δυνάμεις σε κοινή στρατηγική δράση

09:46 - Συνάντηση με Υφυπουργό Πολιτισμού για το ζήτημα των Πνευματικών Δικαιωμάτων: «Ανοίγει ο θεσμικός διάλογος»

10:46 - Γιώργος Καρασμάνης: Η Πατρίδα δεν ξεχνά τους Ήρωές της.

10:43 - Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΛΕΩΝ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

09:00 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

12:39 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη

12:36 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:34 - ΠΕΔΚΜ: Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα πόλο των γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

12:31 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου: Ανοίγει η πρόσκληση για χρηματοδότηση στους δήμους της ΠΕ Πέλλας – «Δράση περιβαλλοντικό ισοζύγιο»: «Περισσότεροι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στα Γιαννιτσά»