pellatv
Live

Κιλκίς: Κυνηγοί πρόσφεραν κρέας αγριογούρουνου σε ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους και στο συσσίτιο της Μητρόπολης

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη το πρόγραμμα του Δασαρχείου Κιλκίς για την μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στη λεκάνη Μουριών – Δοϊράνης, σε απόλυτη συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς, τα μέλη του οποίου συμμετείχαν εθελοντικά.

Τη συγκρότηση πέντε «συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων» αποφάσισε το Δασαρχείο Κιλκίς, όπως είχε αποκαλύψει με σχετικό ρεπορτάζ το eidisis.gr, για λόγους οδικής ασφάλειας και παράλληλα προστασίας των καλλιεργειών των αγροτών στο λεκανοπέδιο Μουριών-Δοϊράνης, εξ αιτίας του υπερπληθυσμού τους στην περιοχή αυτή.
Ο απολογισμός της δράσης αυτής είναι ικανοποιητικός για την περιοχή που εστιάστηκε, παίρνοντας υπόψη πως από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά ελεύθερα πια το κυνήγι του αγριόχοιρου και στον νομό Κιλκίς. Οι εθελοντές κυνηγοί σκότωσαν πάνω από 40 αγριόχοιρους στην περιοχή που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την δράση αυτή είναι το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς, μοιράζοντας το κρέας των αγριόχοιρων σε ευπαθείς ομάδες, στους πολύτεκνους και στα συσσίτια της Μητρόπολης Κιλκίς, των Ι.Ν. Παναγίας και Αγίου Δημητρίου.

Η όλη διαδικασία της οργάνωσης και δράσης των «συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων» δεν ήταν και τόσο απλή, όπως εξήγησε στο eidisis.gr ο πρόεδρος των κυνηγών Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ούτε και η εθελοντική συμμετοχή των κυνηγών είναι εύκολη, με τις ομάδες να ξεκινούν την ιχνηλάτιση από τις έξι το πρωί και στη συνέχεια να διασκορπίζονται μέσα στα αθέριστα καλαμπόκια, με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και με κίνδυνο να χάσουν ακόμη και τα σκυλιά τους, τα οποία ακολουθούν τα αγριογούρουνα σε μακρινές διαδρομές, που μπορεί να είναι και μέσα στο έδαφος της γειτονικής χώρας, μέσα από την περιοχή των Μουριών και των Χιλίων Δένδρων.

Καθόλου εύκολη δεν ήταν και η διαδικασία μοιράσματος του κρέατος στο Σύλλογο Πολυτέκνων ή άλλες ευπαθείς ομάδες του νομού Κιλκίς, όπως τόνισε ο Δασάρχης Κιλκίς, Γιώργος Βούρτζας.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

19:13 - Το πρώτο Puppy Yoga έρχεται στην Χαλκιδική!

19:10 - Επίσκεψη αυστραλών τουριστικών δημοσιογράφων στην Πέλλα

18:56 - Βάζουμε τα μπάζα στη θέση τους – Προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές

13:39 - Συνέντευξη Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Pella FM 103,3

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ