pellatv
Live

Θέμης Χειμάρας: Έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για τον πρώην βουλευτή

Προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα λόγω καταγγελιών για παραβιάσεις του ασυμβίβαστου των βουλευτών, διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας διερευνά ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, όπως εκείνα της απιστίας ή άλλων που διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ έχει ζητήσει να ελεγχθούν οι συμβάσεις εταιρειών στις οποίες μετείχε ο πρώην βουλευτής και είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες που είχε υποβάλει ο παραιτηθείς βουλευτής.

Πρόκειται για εταιρείες όπως οι Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά επί της ουσίας αν έχουν προκύψει παραβάσεις του άρθρου 57 του Συντάγματος που θεμελιώνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές σε σχέση με συμβάσεις με το δημόσιο η φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:53 - Στην καρδιά του Ν. Πέλλας το καλλιτεχνικό δίκτυο “Natura MusArte”

12:48 - Θερινό Σχολείο «Στις Γειτονιές της Επιστήμης»

12:45 - NIKH: «Η Ελλάδα δέχεται υβριδικό πόλεμο»

11:29 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

11:16 - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – Μ.ΕΛΛΑΔΑ

11:14 - Οδηγίες πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα – εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας

12:30 - Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Συμπληρώνουμε τον χάρτη των γεύσεων και προβάλλουμε συνδυαστικά τον ιστορικό, φυσικό, πολιτισμικό και γαστρονομικό πλούτο της Πέλλας»

12:22 - Έσβησε η φωτιά στη Δράμα -Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για πιθανό κίνδυνο αναζωπυρώσεων

12:15 - Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη ως επιταχυντή του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δημόσιο και στις επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΣΕΤΠΕ

11:00 - Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης Δραστηριοτήτων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων