pellatv
Live

Επικοινωνία Βασιλειάδη με τον νέο Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές συνδεδεμένων και ειδικής βάμβακος

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Μελά στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και ευχήθηκε καλή δύναμη για το έργο του. Ο Βουλευτής ζήτησε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία στη λειτουργία του Οργανισμού, αλλά και τις επερχόμενες πληρωμές. Ο κ. Μελάς ξεκαθάρισε ότι παρά τις δυσκολίες, οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των παρακρατήσεων της Ενιαίας Ενίσχυση 2020 είναι προγραμματισμένες στο διάστημα Μαρτίου-Μαΐου.

Συγκεκριμένα, εντός Μαρτίου και πιθανόν 24 έως 26 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για προϊόντα όπως το σκληρό σιτάρι, οι καρποί με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση και τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, ενώ για τα ζαχαρότευτλα το τελευταίο διήμερο του Μαρτίου. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί και η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, η οποία υπολογίζεται πως θα ανέλθει σε περίπου 67,82€ ανά στρέμμα.

Έως τον Μάιο θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες της Ενιαίας Ενίσχυσης 2020 για το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του πρασινίσματος και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας. Επιπροσθέτως θα ολοκληρωθούν πληρωμές και προκαταβολές για άλλα καθεστώτα όπως προώθηση οίνων, διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα και μελισσοκομία.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00