pellatv
Live

Ο Λάκης Βασιλειάδης εισηγητής στο νομοσχέδιο ΥΠΑΑΤ

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης & Τροφίμων που βάζει τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Εισηγητής της πλειοψηφίας ορίστηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης.

Στην πρώτη επί της αρχής τοποθέτησή του ο Λάκης Βασιλειάδης ανέφερε πως πρόκειται για ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2019/633 η οποία προβλέπει κοινό πλαίσιο προστασίας σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαγόρευση 16 αθέμιτων πρακτικών όπως παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμών, ακύρωση παραγγελιών ευπαθών προϊόντων, μονομερή αλλαγή των όρων της συμφωνίας μετακύλιση του ρίσκου επιδείνωσης ή απώλειας προϊόντων στον παραγωγό, παράνομη χρήση εμπορικών μυστικών, επιστροφής προϊόντων χωρίς πρότερη ρητή συμφωνία κ.α.

Όπως τόνισε ο Υπουργός κ. Σπ. Λιβανός στην ομιλία του, το νέο αυτό πλαίσιο δίνει το πολύτιμο αίσθημα ασφάλειας στους παραγωγούς μας, ώστε να επενδύσει εκ νέου στη γη και στην καλλιέργειά του, να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων του, να αναδιοργανώσει την τακτική προώθησης των προϊόντων και συνεπώς της εξωστρέφειας του πρωτογενούς τομέας και της εθνικής οικονομίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και επί των άρθρων στην Επιτροπή και θα ακολουθήσει συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Απριλίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;