pellatv
Live

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ως καθιερώθηκε η 26η Ιουνίου από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., αποτελεί ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου, διότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί διαχρονικά μάστιγα για την κοινωνία μας και την παγκόσμια κοινότητα.

 

Το μείζον αυτό πρόβλημα, είναι συνυφασμένο με τα συνολικότερα ζητήματα που ταλανίζουν το κοινωνικό σύνολο, όπως η χαλάρωση των συνεκτικών δεσμών στα μέλη του, η αύξηση των ακραίων μορφών βίας, η ανεργία, οι ανισότητες, ιδιαίτερη ανησυχία δε, προκαλεί η παρατηρούμενη αύξηση τα τελευταία χρόνια, των υποθέσεων όπου καταγράφεται η χρήση ναρκωτικών και νέων ψυχοδραστικών ουσιών από ανήλικους.

 

Ταυτόχρονα, τα εγχώρια και διεθνή εγκληματικά δίκτυα καλλιέργειας, παρασκευής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, προσαρμόζουν τη μεθοδολογία δράσης τους στις γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις και τείνουν να αποτελέσουν μία σημαντική απειλή για τη διασυνοριακή ασφάλεια.

 

Υπ' αυτές τις συνθήκες, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, η συντονισμένη δράση των Αρχών επιβολής του νόμου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Ελληνική Αστυνομία, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος και συναισθανόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί έναντι της ελληνικής κοινωνίας, έχει εκπονήσει και υλοποιεί μεθοδικά, Επιχειρησιακό Σχέδιο, στα πλαίσια εφαρμογής του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη 2021-2025, του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2020-2024), σε πλήρη εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Ναρκωτικά (2021-2025).

 

Η στόχευση της ενιαίας στρατηγικής μας είναι η συμβολή στη μείωση της διάθεσης ναρκωτικών στην παράνομη αγορά, καθώς και η παροχή συνδρομής στους συναρμόδιους Φορείς της Πολιτείας, στην κοινή προσπάθεια για μείωση της ζήτησης και τον περιορισμό των κινδύνων και των βλαβών που προκαλούν τα ναρκωτικά, στο πλαίσιο μιας ολιστικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Ήδη το έτος 2024, η Ελληνική Αστυνομία με επαγγελματισμό και αυστηρή προσήλωση στην αποστολή της, καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στον αγώνα της για την καταπολέμηση του φαινομένου, αποτελεί δε, ισχυρή μας βούληση τα επόμενα έτη, να επιτύχουμε περισσότερα καίρια πλήγματα στα παράνομα κυκλώματα, που οδηγούν τους νέους κυρίως ανθρώπους στη χρήση ναρκωτικών, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, στη σωματική και ψυχική φθορά ή και στο θάνατο.

 

Συναισθανόμενος, ότι το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών ουσιών και την αποτροπή χρήσης από ευάλωτες στις ουσίες αυτές πληθυσμιακές ομάδες, είναι η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων Αρχών του Κράτους και της κοινωνίας των πολιτών, σας προτρέπω όλους μέσω αυτού του μηνύματος, να γίνει η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών, καθημερινή μας υπόθεση επιστρατεύοντας οποιοδήποτε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, με ειδική στόχευση τη νεολαία μας, στην οποία ουσιαστικά στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου, 2024


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ