pellatv
Live

Αλ. Τσίπρας: Στη ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος

Άκουσα την προηγούμενη εβδομάδα τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ να αναφέρονται στους ανθρώπους που τους έχει έρθει ο λογαριασμός τρεις, τέσσερις, πέντε φορές πάνω και δεν έχουν να πληρώσουν, ότι «το τζάμπα πέθανε». Αν λοιπόν «το τζάμπα πέθανε», κύριοι της ΝΔ, πληρώστε επιτέλους τα χρέη προς το δημόσιο από τον δανεισμό σας, τα 340 εκατ. ευρώ. Και μετά να έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες που δεν είναι επιλογή τους σήμερα να μην πληρώσουν, είναι αδυναμία.
Βλέπουμε ότι έχετε προϋπολογίσει 280 εκατ. ευρώ για 4 εκατ. καταναλωτές. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ και σε εσάς, αλλά θα μεγαλώσει και ακόμα περισσότερο την οργή στην ελληνική κοινωνία, όταν περιμένει ο άλλος να δει τον Ιούνιο στον λογαριασμό του έστω ένα 600άρι από όσα έχει υπερχρεωθεί, και θα βλέπει πενηντάρικα και 80άρια;
Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε αναπήρους, σε συνταξιούχους, σε ανέργους, σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν αυτό τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής. Σταματήστε αυτό το αίσχος της αισχροκέρδειας σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η ΡΑΕ διαδίδει δεξιά και αριστερά διαρροές, χωρίς να έχει δώσει τα ακριβή νούμερα, όπως οφείλει να κάνει, καθότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας είπε ότι της δίνει εντολές. Ανεξάρτητη Αρχή και της δίνει εντολές.
Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κοινοβούλιο, πόσα είναι αυτά τα υπερκέρδη. Είναι 1,5 δισ. ευρώ; Είναι 1 δισ. ευρώ; Αυτή είναι η έγνοια σας; Να μειώσετε το νούμερο μην τυχόν και φορολογήσετε αυτούς οι οποίοι έχουν αφαιμάξει την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά νοικοκυριά; Φέρτε επιτέλους τα στοιχεία στη Βουλή!
Ψάχνετε να βρείτε τρόπους για το πώς το 1,5 δισ. υπερκέρδη θα το παρουσιάσετε 900 εκατ., μετά 600 εκατ. και πώς στο τέλος θα τα κάνετε ψίχουλα. Σιγά μη φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που έχουν μπει στη ΔΕΗ ως μέτοχοι και παίρνουν τα μερίσματα ή τους ιδιώτες που κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο μέσος πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το ρεύμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει τροπολογία, έχοντας την αίσθηση της ευθύνης απέναντι σε αυτή την αγωνία που βιώνει σήμερα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Και σας ζητάμε να την υπερψηφίσετε, αν θέλετε να συνδράμετε, να στηρίξετε μια κοινωνία που υποφέρει.
Θέλω να καλέσω τους πολίτες, το λαό μας -κάθε ιδεολογίας και κομματικής προτίμησης- να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια, στην εκμετάλλευση του μόχθου τους, στη διανομή των ιματίων τους και στην ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
Στη ρήτρα αναπροσαρμογής - στη ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

 

 

Πηγή

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»