pellatv
Live

Απεργία Μ.Μ.Ε.

Με 24ωρη απεργία, μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διαδήλωσαν το μεσημέρι της Τρίτης την αντίθεσή τους στην πρόταση να ενταχθούν τα Ταμεία του Τύπου σε ενιαίο ασφαλιστικό φορέα,μαζί με εκείνα των γιατρών, των μηχανικών και των νομικών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Πάνος Σόμπολος, εμφανίστηκε αγωνιστικός και αποφασισμένος, ανακοινώνοντας την κοινή απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των συνδικαλιστικών φορέων του Τύπου ανά την Ελλάδα για συνέχιση των κινητοποιήσεων «μέχρι τελικής πτώσεως». «Τα ταμεία που δημιουργήσαμε με κόπους και αγώνες, των οποίων μέλη ήταν ο Παλαμάς, ο Μυριβήλης, ο Καρκαβίτσας, έρχεται η κυβέρνηση να τα ισοπεδώσει. Δεν θα το επιτρέψουμε... Αρχίζει ένας πρωτόγνωρος στα χρονικά των ΜΜΕ αγώνας, με απεργία των συναδέλφων μας απ' άκρου σ' άκρο της Ελλάδας και θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου, με 48ωρες και απεργίες διαρκείας» τόνισε.
Οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν προς το υπουργείο Απασχόλησης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στον υπουργό Βασίλη Μαγγίνα και κατέληξαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Αιτήματα των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με το ψήφισμα, είναι:
Να αποσυρθούν αμέσως οι αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις, που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων τους από τα υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.
Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας 15ετίας.
Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.
Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου, 2007


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ