pellatv
Live

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν τα ισόβια συν 15 έτη στους δύο καταδικασθέντες

Συζητήθηκε σήμερα (19/9) στο ΣΤ' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου που έχουν υποβάλει οι δύο καταδικασμένοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο νεαροί -ο 27χρονος Ροδίτης και ο 25χρονος φίλος του, αλβανικής καταγωγής- έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία συν 15 έτη για τον βιασμό της άτυχης φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018.

Μεταξύ άλλων, ενώπιον του ποινικού τμήματος οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο πριν από έναν χρόνο, παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας και της δίκαιης δίκης λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Επιπλέον, ισχυρίστηκαν πως το δικαστήριο δεν έλαβε σοβαρά υπ' όψιν τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης και εσφαλμένα δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος, διά του δικηγόρου του, προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπ' όψιν τη… μεταμοντέρνα σεξουαλικότητά του!

Η αντεισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των καταδικασθέντων
Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Κοντακτσή ζήτησε να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί των δύο καταδικασθέντων και να μην αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

«Η απόφαση είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της και συμπλήρωσε ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα και υποστήριξαν, με τη σειρά τους, πως η απόφαση του δικαστηρίου φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτούν ο νόμος και το Σύνταγμα. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας δεν παρέστησαν στο δικαστήριο. Η απόφαση του ΣΤ' ποινικού τμήματος αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα