pellatv
Live

Εκλογές 2023: Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Αμέσως θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του κ. Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τα υπουργεία.
 
Οι υπουργοί
Υπουργός Επικρατείας ορίστηκε ο καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, υπουργός Οικονομικών ο Θεόδωρος Πελαγίδης και υπουργός Ανάπτυξης η Ελένη Λουρή. Για το Υπουργείο Εξωτερικών επελέγη ο έμπειρος πρέσβης Βασίλειος Κασκαρέλης, ενώ για το Υπουργείο Άμυνας ο Αλκιβιάδης Στεφανής.
Ο πρώην πρύτανης Χρήστος Κίττας αναλαμβάνει υπουργός Παιδείας, η Πατρίνα Παπαρηγοπούλου υπουργός Εργασίας και η ενταντικολόγος Αναστασία Κοτανίδου υπουργός Υγείας.
Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τοποθετείται ο καθηγητής Παντελής Κάπρος, ο Χαράλαμπος Λαλούσης στο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιώργος Κουμεντάκης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, υπουργός Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού, ενώ υπουργός Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Δανιήλ Εσδράς.
Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Σωκράτης Κάτσικας και Υποδομών και Μεταφορών ο Ιωάννης Γκόλιας. Στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Θεόδωρος Κλιάρης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γεώργιος Τσακίρης. Υπουργός Τουρισμού η Ιωάννα Δρέττα.
Ο Ευάγγελος Τουρνάς αναβαθμίζεται σε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης.

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:47 - ΕΕ και Βρετανία ετοιμάζουν αμυντική συμφωνία ενόψει της συνόδου κορυφής του Μαΐου στο Λονδίνο

13:00 - Έκλεψαν 3,5 τόνους κάρβουνα από μάντρα στους Θρακομακεδόνες

12:31 - Θεσσαλονίκη: Μετρό και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μείωσαν τους αέριους ρύπους στην πόλη -Τα στοιχεία

12:30 - Δήμας: Πρωτοποριακό και καινοτόμο το Flyover για τα ελληνικά δεδομένα -Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι εργασίες

13:06 - Ομολόγησε ο 23χρονος για το διπλό φονικό στο Αίγιο -Στις φυλακές Κορυδαλλού με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα

09:35 - Η πιο εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς, σύμφωνα με μεταφραστική εταιρεία

09:27 - Θεσσαλονίκη: Κανονικά σήμερα τα ταξί στους δρόμους -Ανεστάλη η απεργία

13:48 - Ηράκλειο: Συνελήφθη 37χρονος που έκρυβε όπλα στο σπίτι του

13:44 - Η ΕΕ παγώνει και εκείνη τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα για 90 ημέρες, μετά την κίνηση Τραμπ

13:41 - Αλήθεια ή μύθος: Λειτουργεί η αφαίρεση μαγνητών από το ψυγείο για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας;