pellatv
Live

Ευκαιρίες για επέκταση των ελληνικών εξαγωγών πρώτων υλών

στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της ομάδας «BRIC» (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), «βλέπει» η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), βάσει ανάλυσης που πραγματοποίησε στα στοιχεία της Eurostat.
Όπως αναφέρει ο ΣΕΒΕ, στο επτάμηνο 2010 οι εξαγωγές των 27 κρατών-μελών της ΕΕ προς τις χώρες BRIC αυξήθηκαν σημαντικά (κατά 57% προς Βραζιλία, 41% προς Κίνα, 26% προς Ινδία και 22% προς Ρωσία). To γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής των χωρών BRIC και, κατ' επέκταση, στην αυξημένη ζήτηση για πρώτες ύλες.
«Αυτή η τάση δημιουργεί ευκαιρίες για την επέκταση των ελληνικών εξαγωγών πρώτων υλών και βιομηχανικών αγαθών στις συγκεκριμένες αγορές», σημειώνει ο ΣΕΒΕ και υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς Βραζιλία και Ινδία παρουσίασαν στο επτάμηνο σημαντική κάμψη (-28% και -15% αντίστοιχα).
Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, είναι αναγκαίο «να τεθεί στο επίκεντρο της αναμόρφωσης του αναπτυξιακού νόμου η ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων». Παράλληλα, επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Εξωστρέφειας, που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα