pellatv
Live

Γενική συνέλευση για το μέλλον της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών

Σήμερα τελείται γενική συνέλευση για να αποφασιστεί το μέλλον της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτίων, που έχει παγώσει την αγορά.
Αυτό αποφασίστηκε μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα. O γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων δήλωσε ότι ‘’την απεργία την άρχισε και θα τη λύσει η γενική μας συνέλευση. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αποτελέσματα των επαφών μας’’. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως, οι επαφές των απεργών με την κυβέρνηση δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οπότε το ενδεχόμενο συνέχισης της απεργίας ενισχύεται. Από την πλευρά της η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες για εξεύρεση λύσης, αλλά χωρίς να ικανοποιεί πλήρως τα αιτήματα των απεργών, και κυρίως το βασικό αίτημα για αυξήσεις στα κόμιστρα άνω του 5%. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να είναι θετική στα αιτήματα για κυκλοφορία στις εθνικές οδούς τα Σαββατοκύριακα, καθώς και στο θέμα των κυρώσεων για θέματα νοθείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας: «Περιμένω αυτές τις ημέρες, ελπίζω, σήμερα - αύριο, αφού ολοκληρωθούν οι επαφές με τα μέλη της κυβέρνησης να έχουμε αίσια έκβαση». Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο της επίταξης, είπε ότι δεν έχει να πει τίποτα περισσότερο για το θέμα. Σε συνάντηση και με την υπουργό Απασχόλησης,προκειμένου να λάβουν απαντήσεις στα ασφαλιστικά τους αιτήματα η κ. Πετραλιά, αν και επισήμανε ότι τα ασφαλιστικά ζητήματα δεν είναι πρώτης προτεραιότητας θέματα για την απεργία των αυτοκινητιστών, υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του οργανισμού του ΟΑΕΕ, στον οποίο έχει πλέον ενταχθεί και ο κλάδος τους.
Τον τερματισμό της απεργίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Σε δήλωσή του, καλεί τους απεργούς να μην μετατρέψουν την απεργία τους σε αντιπαράθεση με το σύνολο της κοινωνίας. Ο ίδιος επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει οποιαδήποτε ιδέα διοικητικής ή άλλης αυταρχικής επιβολής και μέσα από διάλογο και συνεννόηση να φροντίσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα αυτού του χώρου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια του οδικού δικτύου της χώρας». Λόγω της απεργίας η αγορά έχει νεκρώσει και ελάχιστα είναι πλέον τα οχήματα με γεμάτο ρεζερβουάρ, ενώ είναι εμφανής η μείωση της κίνησης στους δρόμους. Τη Δευτέρα οι βυτιοφορείς αποφάσισαν να επιτρέψουν σε 200 οχήματα (100 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, 50 στην περιφέρεια και 50 στη Θεσσαλονίκη) να προμηθεύσουν με καύσιμα την αγορά. Όμως, όσοι οδηγοί θέλησαν να προμηθευτούν βενζίνη, χρειάστηκε να περιμένουν στις ουρές από 30 λεπτά έως και δύο ώρες. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς, τα περισσότερα βενζινάδικα επέβαλαν άτυπα πλαφόν 20 ευρώ ανά όχημα. Ωστόσο, και σε αυτά τα πρατήρια οι ποσότητες καυσίμων που διέθεταν τελείωσαν σε λίγες ώρες, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ