pellatv
Live

Καθεστώς ενισχύσεων στους καπνοπαραγωγούς

Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς σχετικά με την κριτική του ΠΑΣΟΚ στις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το καθεστώς ενισχύσεων στους καπνοπαραγωγούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, με την αντικαπνιστική εκστρατεία να υιοθετείται από το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου, η Ελλάδα έδωσε σκληρή μάχη για τη διασφάλιση του συνόλου των κοινοτικών ενισχύσεων στους καπνοπαραγωγούς. Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γιατί το 30% των ενισχύσεων θα αποδίδεται στους παραγωγούς μέσω των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν εκείνοι που αδιαφόρησαν ως κυβέρνηση για τα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα. Ήταν εκείνοι που εξαίρεσαν τον καπνό, το βαμβάκι και το ελαιόλαδο από τη διαπραγμάτευση όταν η χώρα μας είχε την προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2003. Αυτοί που φυγομάχησαν δεν μπορεί σήμερα να εμφανίζονται τιμητές των αγώνων για τη διασφάλιση των αγροτικών μας συμφερόντων! Η αλήθεια είναι ότι με σκληρή δουλειά ανατράπηκε προηγούμενη απόφαση και έτσι η άμεση ενίσχυση των καπνοπαραγωγών έως και το 2013 από το 50% θα ανέρχεται πλέον στο 70% των κοινοτικών επιδοτήσεων. Το δε υπόλοιπο 30% των ενισχύσεων θα αποδίδεται και αυτό στους παραγωγούς μέσω των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, με δέσμευση, μάλιστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συνδράμει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κατάρτιση αυτών των προγραμμάτων. Η εποχή που οι υπουργοί Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ επέστρεφαν από τις Βρυξέλες θριαμβολογώντας για δήθεν επιτυχίες που αποδεικνύονταν «άνθρακες» έχουν παρέλθει. Οι αγρότες έχουν μνήμη και κρίση. Αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση Καραμανλή».

Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:44 - Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2024-2025 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος

13:42 - Δήμος Αλμωπίας- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

12:12 - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (έως 27/6) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12:09 - Θερινό Σχολείο «Σπουδή στην ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου»

13:10 - Πανελλαδικές 2025: Από σήμερα έως 30 Ιουνίου η δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικων

13:05 - Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών -Πληροφορίες για δύο τραυματίες

13:02 - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος στο μπαλκόνι: Ήταν κόκκινο από το κλάμα -Δεν υπήρχε ρεύμα, θλιβερή κατάσταση

12:55 - Φωτιά τώρα στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα -Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, βγήκε 112 για ετοιμότητα

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα