pellatv
Live

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου υπολογίζει ο ΟΠΕΚΑ ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21-ημερομηνίες δόσεων

Στις προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού θα ενταχθεί φέτος και η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών των δικαιούχων. Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας myschool θα διασταύρωνεται η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών για την καταβολή του επιδόματος παιδιού.

Με το τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς, στα μέσα Ιουνίου, θα γίνεται ο επανέλεγχος για την καταβολή του επιδόματος παιδιού ανάλογα με το αν το παιδί έχει περάσει την τάξη ή έχει μείνει από απουσίες και για ποιο λόγο και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν εξαιρέσεις που θα δικαιολογειται αν κάποιο παιδί μείνει στην ίδια τάξη, όπως είναι οι λόγοι υγείας.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, καθώς οι διασταυρώσεις μέσω της πλατφόρμας του myschool θα γίνονται αυτόματα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν στην διεύθυνση https://www.idika.gr/epidomapaidiou/ με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, εκεί θα επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και θα επιλέξουν την οικογενειακή τους κατάσταση (οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου). Στη συνέχεια πρέπει να συμπληρωθεί τη αίτηση και η σύνθεση της οικογένειας, ενώ μετά απαιτείται η υποβολή των δικαιολογητικών, αν ζητηθεί.

Κάποια από τα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτικά για την υποβολή της αίτησης επιδόματος παιδιού. Στο κάτω μέρος της αίτησης οι δικαιούχοι μπορούν να πατήσουν [Αποθήκευση] ή [Υποβολή].

Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα και μπορούν οι δικαιούχοι να επανέλθουν αργότερα μία ή περισσότερες φορές για να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία των μελών ή και να επισυνάψουν δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτηθούν. Μετά την υποβολή της αίτησης δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της.

Ο έλεγχος των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ μόνο μετά την οριστική υποβολή της αίτησης. Το επίδομα παιδιού είναι ακατάσχετο, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και καταβάλλεται σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Ημερομηνίες καταβολής επιδόματος παιδιού

  • Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2021 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2021 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
  • Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού, Μαρτίου και Απριλίου θα καταβληθεί Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.
  • Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού, Μαΐου Ιουνίου θα δοθεί Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
  • Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Ιούλιος - Αύγουστος θα δοθεί Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.
  • Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος - Οκτώβριος θα δοθεί Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.
  • Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος - Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2021.

Ποσά επιδόματος

Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη κατηγορία:

α) 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη δεύτερη κατηγορία:

α) 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία:

α) 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:10 - Δράση Προσυμπτωματικού Ελέγχου Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής με Δωρεάν Υπερηχογράφημα στον Δήμο Έδεσσας

12:04 - Κοινοβουλευτική Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για την Ανάγκη Στήριξης των παραγωγών Σπαραγγιών: «Στήριξη των παραγωγών σημαίνει στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας»

12:00 - Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Έδεσσας και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα

11:58 - Αθ. Κώτσιος: Έγκλημα στην Marfin -15 χρόνια χωρίς τιμωρία. Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία είναι αδιαπραγματεύτη αξία ζωής.

11:54 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στον Αγώνα Απόλλων Κρύας Βρύσης – ΝΠΣ Σκύδρας

10:34 - Μιχάλης Κατρίνης: Επί 6 χρόνια η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την ανομία στα πανεπιστήμια

11:05 - Υποβολή Αιτήσεων Προγραμμάτων Μελισσοκομίας έως 30-5-2025

11:02 - Γιώργος Καρασμάνης: Με βαθειά θλίψη και απέραντο σεβασμό, αποχαιρετώ τον Πέτρο Μολυβιάτη

10:58 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

08:52 - Υπογράφτηκε το συμβόλαιο κυριότητας του πρώην Στρατοπέδου Δούμτσα Μαργαρίτη στο Δήμο Σκύδρας