pellatv
Live

Μικρό πακέτο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων

για το οποίο η τρόικα έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως, αναμένεται να ανακοινώσει πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα Νέα, η συγκεκριμένη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα αποδίδεται κάθε χρόνο ως μία σταθερή παροχή, πιθανότατα κάθε Οκτώβριο ή Νοέμβριο.
Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό Γ.Παπαναδρέου αφού είχε προηγηθεί επεξεργασία από την ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού, που επέμενε διά του επικεφαλής της Γιάννη Ραγκούση ότι η κυβέρνηση οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα ενέκρινε το μέτρο, μετά τις αναφορές της κυβέρνησης ότι οφείλει να στηρίξει κάποιες κοινωνικές ομάδες, που έχουν πληγεί από τα μέτρα, και μετά τις διαβεβαιώσεις ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα επηρέαζε στο ελάχιστο την υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου.
Η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι το βοήθημα θα δοθεί στις επόμενες εβδομάδες με το σκεπτικό ότι θα ενισχυθούν ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών λόγω και των αυξημένων εξόδων στον οικογενειακό προϋπολογισμό που θα επιφέρει η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.
Η δεύτερη εκδοχή, την οποία υποστηρίζουν περισσότερο οικονομικοί παράγοντες της κυβέρνησης, είναι να χορηγηθεί γύρω στον Δεκέμβριο ίσως με τη μορφή επιδόματος, χωριστά όμως από τις συντάξεις και τα κομμένα δώρα Χριστουγέννων.
Κορυφαίοι παράγοντες της κυβέρνησης, που υποστηρίζουν την άμεση απόδοσή του, εκτιμούν ότι «σε περίπτωση που δοθεί το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με άλλες κοινωνικές ομάδες, δεδομένου ότι όλοι οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων που έχουν επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα».
Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου των Οικονομικών αναφέρουν ότι «δύσκολα θα χορηγηθεί πριν από τον Δεκέμβριο» θεωρώντας ότι το πιο πιθανό είναι το συνολικό κονδύλι να προκύψει από τη β' δόση του επιδόματος αλληλεγγύης (που δεν χορηγήθηκε), ύψους 500 εκατ. ευρώ. «Μην περιμένετε όμως κάτι θεαματικό, αφού από αυτά τα 500 εκατ. το πολύ να δοθεί το 1/5» εξηγούν. Πάντως άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι πιθανότατα να αναζητηθούν πόροι και από κοινοτικά κονδύλια μέσω του ΟΑΕΔ.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων τέθηκε μετ' επιτάσεως εντός της εβδομάδας και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στον ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή κατά την πρόσφατη ενημέρωση που τούς έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ