pellatv
Live

Μηταράκης για Έβρο: Στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν σχέση με ΜΚΟ που μας πήγαν στο δικαστήριο του Στρασβούργου

Στις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στα «Παραπολικά» FM και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε αρχικά για τις προκλήσεις της Τουρκίας πως η θέση της Ελλάδας είναι ισχυρή διεθνώς και αυτό ενοχλεί την γείτονα χώρα. Όσον αφορά το μεταναστευτικό κ. Μηταράκης αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό στον Έβρο με τους 38 μετανάστες όσο και στην εκκένωση της δομής του Ελαιώνα.

Για τον Έβρο, ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε για ακόμα μια φορά την ανακολουθία που υπάρχει στα γεγονότα από τις μαρτυρίες των 38 μεταναστών για την νησίδα στην οποία δήλωσαν ότι είχαν εγκλωβιστεί. «Υπήρξαν δυνάμεις, θέλω να σας πω, στην Ελλάδα, που μας ζητούσαν τι; Να επέμβει η Αστυνομία και ο Στρατός μας εκτός Ελλάδος. Αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα θα είχε δημιουργήσει αυτό; Μιλάω για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που από ότι φαίνεται, στελέχη τους έχουν σχέση με τις οργανώσεις, οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση πήγανε στο δικαστήριο στο Στρασβούργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε στα fake news για το περιστατικό αναφέροντας πως δεν υπήρχαν άνθρωποι σε κίνδυνο ενώ όσον αφορά στα παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό διασώθηκαν 4 παιδιά, όσα δηλαδή ανέφερε η οικογένεια όταν υπέβαλε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Ιουλίου του 2022. «Τέσσερα παιδεία με τις ίδιες ημερομηνίες γεννήσεων βρέθηκαν και στο Φυλάκιο», είπε.

Όσο αφορά στην εκκένωση της δομής του Ελαιώνα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των πόλεων και μέσα στο 2022 θα κλείσει η δομή και πως ήδη έχουν φύγει τα 3/4 και πως και οι τελευταίοι που έχουν μείνει θα φύγουν σύντομα. Όπως είπε ο κ. Μηταράκης «οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν και δεν έχουν θέμα να πάνε σε άλλη δομή απλώς κάποιες συλλογικότητες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση για πολιτικοϊδεολογικούς λόγους. Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα σταματήσει και το πρόγραμμα “ΕΣΤΙA”».

Σε ερώτηση για το αν είναι μια ομαλή διαδικασία η εκκένωση της δομής ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «είχαμε 121 δομές προ διετίας ενώ αυτήν την στιγμή έχουν μείνει 34, άρα έχουμε μια πολύ μεγάλη εμπειρία να κλείνουμε με ηρεμία δομές. Καμία φορά δυστυχώς, κάποιοι μπορεί να δημιουργήσουν μια ένταση, όπως έχει γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε εκφοβισμό των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτές τις δομές».

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα