pellatv
Live

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα με τον υδράργυρο στους 39 βαθμούς Κελσίου

Στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου παραμένει ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ ανάσα δροσιάς αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος συνιστά στους πολίτες:
-Μείωση της χρήσης των ΙΧ και χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
-Αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

-Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου και να αποφεύγεται η υπερπλήρωση των δεξαμενών καυσίμων των οχημάτων.
-Κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λπ.) καθώς και αποφυγή της χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων, οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών το 1880, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο του 20ού αιώνα, ενώ από το 1880 εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Όπως όλα δείχνουν, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η πιο καυτή στα καταγεγραμμένα χρονικά, με τη θερμοκρασία του πλανήτη ολοένα να αυξάνεται. Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:08 - Εμβολιασμοί παιδιών Ρομά στους οικισμούς Μελισσίου και Κρύας Βρύσης από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Πέλλας

13:01 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

12:59 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκτός λειτουργίας το Seatrac στη Λεπτοκαρυά έως και την Τετάρτη 16 Ιουλίου λόγω επισκευής

12:58 - «Πτώση ασθενή από τον 2ο όροφο κλινικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς»

12:54 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές, τα θύματα και τους αιχμαλώτους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

12:46 - Παρασκευή 18 Ιουλίου – Επίσημη Τελετή Έναρξης Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2025

12:44 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Χαλκιδική για κλοπές οχημάτων

12:42 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα