pellatv
Live

Στο 4,9% ο πληθωρισμός

Στο 4,9%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1998 εκτιμάται ότι διαμορφώνεται για τον Ιούλιο ο πληθωρισμός, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται, καθώς η ελληνική οικονομία επηρεάζεται, αναπόφευκτα, από τη διεθνή οικονομική κρίση που δεν δείχνει προς το παρόν σημάδια υποχώρησης. Σημαντικό μέρος της θετικής επίδρασης από την πρόσφατη μείωση των τιμών του πετρελαίου θα φανεί στις τιμοληψίες που θα κάνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, στα πρατήρια καυσίμων το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στην περίπτωση που η καθοδική τάση στις τιμές του μαύρου χρυσού αντιστραφεί, ο πληθωρισμός είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί και τον Αύγουστο στα σημερινά επίπεδα.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:22 - Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά: «Εξόχως σημαντική και καίριοι οι παράμετροι στην επιστολή προς τον ομόλογο σας της Αιγύπτου για να εξασφαλιστεί η θετική προς ημάς έκβαση της υπόθεσης»

11:15 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα: Στο επίκεντρο το έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

11:13 - Προώθηση πρόσκλησης της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Λεπτοκαρυάς και της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ανατολικού Ολύμπου

11:10 - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

11:07 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για τις περιπτώσεις των ακινήτων σε «Φιλιππάκου» (Συνοικία Νέας Τραπεζούντας), «Καψάλη»: «Ηθικό να εξαιρεθούν τα ακίνητα αυτά από την καταβολή τιμήματος εξαγοράς»

10:18 - Σάκης Αρναούτογλου από Λισαβόνα: Η Ευρώπη του αύριο χτίζεται με κοινωνική συνοχή, αξιοπρεπή στέγαση για όλους και φωνή στους Νέους.

10:15 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ του Βασιλείου της Ισπανίας

09:02 - Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

07:11 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

10:40 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ