pellatv
Live

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς

“Αέρας” συγκρατημένης αισιοδοξίας “φύσηξε” στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στον Έβρο καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης φέρεται να έχουν καθηλώσει τη φωτιά στο πυροφυλάκιο της Λευκίμης. Επιχειρώντας ακατάπαυστα για την περαιτέρω αποδυνάμωση και εξάλειψη του εναπομείναντος από χθες πύρινου μετώπου που κινούνταν απειλητικά προς την περιοχή όπου βρίσκεται η αποικία του Μαυρόγυπα, στόχος πλέον είναι, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, η πρόληψη αναζωπυρώσεων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και οι επίγειες δυνάμεις κινούνται τόσο περιμετρικά του βασικού μετώπου όσο και διάσπαρτα σε όλη τη δασική έκταση σβήνοντας τις όποιες εστίες εμφανίζονται.

Ενεργό παραμένει μέτωπο προς το Λύρα η κατεύθυνση και η ένταση του οποίου όμως δεν εμπνέει προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι προβλεπόμενοι από την ΕΜΥ στις επόμενες ώρες βόρειοι άνεμοι εντείνουν την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

18:29 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

18:24 - Ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολούθησε τις εργασίες της 29ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην οποία συμμετείχαν και τρία δικά μας παιδιά από την Πέλλα

18:19 - Πανσέληνος στην Άφυτο – Μουσική και Χορός κάτω από το φως του φεγγαριού Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 | Λόφος Κουτσόμυλου, Άφυτος

18:16 - Λάκης Βασιλειάδης: Να γίνει δεκτό το αίτημα των σχολικών κυλικείων για λιγότερες μέρες φορολόγησης σύμφωνα με την λειτουργία τους

18:12 - Λουτρά Πόζαρ: Κέντρο Πολιτιστικής Εμπειρίας και Εκπαίδευσης – Συνεργασία με το Charles Darwin University

13:34 - ΔΉΜΟΣ ΈΔΕΣΣΑΣ- ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

13:31 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MIRACULOUS, ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:02 - Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

10:49 - Πρόσκληση – Πρόγραμμα εκδήλωσης Δήμου Σκύδρας για την Κύπρο

10:47 - Δήμος Έδεσσας: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων για προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες