pellatv
Live

Την 1η Νοεμβρίου η παρουσίαση του ελληνικού Chaos

Η Spyros Panopoulos Automotive ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως το πολυαναμενόμενο Chaos, το πρώτο ultracar του κόσμου, θα αποκαλυφθεί επίσημα την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

chaos1

Στόχος της ελληνικής εταιρείας, που ανήκει στον Σπύρο Πανόπουλο, ήταν να παρουσιάσει το αυτοκίνητο στην Έκθεση της Γενεύης. Η ματαίωση του ελβετικού σαλονιού, διαφοροποίησε τα σχέδια της κι έτσι το hypercar ή ultracar όπως επιθυμεί να το περιγράφει ο ιδιοκτήτης της, θα κάνει ντεμπούτο μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive.

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η παρουσίαση θα γίνει από κάποιο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης σε ένα νέο κέντρο – εργοστάσιο, του οποίου η τοποθεσία διατηρείται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό βέβαια που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι, οι δοκιμές του Chaos θα πραγματοποιηθούν από τη διάσημη βρετανική εκπομπή «Top Gear» του τηλεοπτικού κολοσσού BBC.

chaos2

Mάλιστα, η ελληνική εταιρεία θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, έχοντας ως χορηγό τη Red Bull. Το πού θα γίνει η προσπάθεια, πότε και με ποιον οδηγό πίσω από το τιμόνι, δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, το Chaos θα επισκεφθεί την περιβόητη πίστα του Nurburgring, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων κατασκευαστών για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου, ενώ ανάλογη προσπάθεια θα γίνει στη διαδικασία της επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα (1/4 μιλίου).

Παράλληλα, την 1η Νοεμβρίου, η SP Automotive θα παρουσιάσει την πρότασή της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πόλης, αλλά κι ένα υδρογονοκίνητο supercar. Προφανώς, πρόκειται για concept.

Τέλος, η Spyros Panopoulos Automotive, γνωστοποίησε πως ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το Chaos. Όσο για την τιμή του, την αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε πως, για την κίνηση φροντίζει ένας V10 κινητήρας με δύο υπερσυμπιεστές, 40 βαλβίδες, καθώς και 20 στο σύνολο μπεκ ψεκασμού του καυσίμου. Εκκεντροφόροι και στροφαλοφόρος είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο, το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η ισχύς διαμορφώνεται στους 2.000 ίππους στη βασική έκδοση και στους 3.000 ίππους στην μεγαλύτερη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ