pellatv
Live

Την 1η Νοεμβρίου η παρουσίαση του ελληνικού Chaos

Η Spyros Panopoulos Automotive ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως το πολυαναμενόμενο Chaos, το πρώτο ultracar του κόσμου, θα αποκαλυφθεί επίσημα την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

chaos1

Στόχος της ελληνικής εταιρείας, που ανήκει στον Σπύρο Πανόπουλο, ήταν να παρουσιάσει το αυτοκίνητο στην Έκθεση της Γενεύης. Η ματαίωση του ελβετικού σαλονιού, διαφοροποίησε τα σχέδια της κι έτσι το hypercar ή ultracar όπως επιθυμεί να το περιγράφει ο ιδιοκτήτης της, θα κάνει ντεμπούτο μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive.

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η παρουσίαση θα γίνει από κάποιο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης σε ένα νέο κέντρο – εργοστάσιο, του οποίου η τοποθεσία διατηρείται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό βέβαια που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι, οι δοκιμές του Chaos θα πραγματοποιηθούν από τη διάσημη βρετανική εκπομπή «Top Gear» του τηλεοπτικού κολοσσού BBC.

chaos2

Mάλιστα, η ελληνική εταιρεία θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, έχοντας ως χορηγό τη Red Bull. Το πού θα γίνει η προσπάθεια, πότε και με ποιον οδηγό πίσω από το τιμόνι, δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, το Chaos θα επισκεφθεί την περιβόητη πίστα του Nurburgring, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων κατασκευαστών για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου, ενώ ανάλογη προσπάθεια θα γίνει στη διαδικασία της επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα (1/4 μιλίου).

Παράλληλα, την 1η Νοεμβρίου, η SP Automotive θα παρουσιάσει την πρότασή της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πόλης, αλλά κι ένα υδρογονοκίνητο supercar. Προφανώς, πρόκειται για concept.

Τέλος, η Spyros Panopoulos Automotive, γνωστοποίησε πως ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το Chaos. Όσο για την τιμή του, την αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε πως, για την κίνηση φροντίζει ένας V10 κινητήρας με δύο υπερσυμπιεστές, 40 βαλβίδες, καθώς και 20 στο σύνολο μπεκ ψεκασμού του καυσίμου. Εκκεντροφόροι και στροφαλοφόρος είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο, το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η ισχύς διαμορφώνεται στους 2.000 ίππους στη βασική έκδοση και στους 3.000 ίππους στην μεγαλύτερη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:09 - Ανακαινίστηκαν οι χώροι των ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου – ακολουθεί ανακαίνιση των ΚΕΠ Δίου και Κονταριώτισσας

12:49 - “Ecogenia – Άφιξη California Conservation Corps στο Λιτόχωρο”

12:44 - Σεμινάρια ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών

12:38 - 2ο AXIOS RUNNING FESTIVAL: Πράσινες διαδρομές και ξεχωριστές αγωνιστικές στιγμές στην κοιλάδα του Αξιού!

12:34 - Ημερίδα με θέμα “Παιδική κακοποίηση-Διεπιστημονική προσέγγιση” διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 29 Μαΐου

13:27 - Μέρες παιδικού βιβλίου Ο Δημήτρης Μασλάμ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας

13:22 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

13:13 - Ο Δήμος Πέλλας άναψε τη “Φλόγα της Μνήμης” για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου

13:07 - ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:05 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ