pellatv
Live

Χαλάρωση μέτρων: Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα, «ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση και στις σχολικές εκδρομές

«Ναι» στην αύξηση χωρητικότητας στα γήπεδα και στις σχολικές εκδρομές φέρεται να λέει η Επιτροπή των Ειδικών, που συνεδρίασε σήμερα θέτοντας επί τάπητος όλα τα υπάρχοντα μέτρα αποτροπής της Covid-19.

Όσον αφορά στα γήπεδα, οι ειδικοί δίνουν το «πράσινο φως» για να αυξηθεί η πληρότητα στο 50%.

Επιπλέον, στο τραπέζι βρέθηκε και η διασκέδαση. Οι ειδικοί κλήθηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέπονται και όρθιοι πελάτες στους κλειστούς χώρους όπου, ούτως ή άλλως, μπορούν να εισέρχονται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτό το μέτρο οδηγείται σε άρση.

Αναφορικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων. Ωστόσο συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μπορούν να διενεργούνται εορταστικές εκδηλώσεις – χοροί σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Ο βασικός φόβος μελών της επιτροπής για τις καρναβαλικές παρελάσεις είναι ότι γεγονότα υπερμετάδοσης, σε συνδυασμό με την κινητικότητα του πληθυσμού και τις εκδρομές των Αποκριών, θα ανατρέψουν πολύ γρήγορα την εικόνα σταθεροποίησης και πολύ αργής υποχώρησης της επιδημίας, που με κόπο έχει επιτευχθεί τον τελευταίο μήνα.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα

10:41 - Παρέμβαση Καρασμάνη για την Αγία Αικατερίνη του Σινά – Διεθνής σεβασμός και νομική κατοχύρωση

10:36 - Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού στην Πυροσβεστική Πάτρας

10:33 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:32 - Μουσική βραδιά από τους «Μελωδούς της Παράδοσης» την Κυριακή 29 Ιουνίου στο Λιτόχωρο

08:37 - Νατσιός για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το τέλος του σάπιου καθεστώτος μόλις άρχισε»

10:29 - Άσκηση επί χάρτου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 2025»: Ο Δήμος Πέλλας ενισχύει την Αντιπυρική Προστασία στην πιο ευάλωτη περιοχή του