pellatv
Live

Μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat

Σταθερό στο 6,5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο για την Ευρωζώνη σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως το ποσοστό ανεργίας – σύμφωνα με τη Eurostat – στην Ελλάδα κατέγραψε μείωση για τον Νοέμβρη στο 11,4%, από 11,5% που ήταν τον Οκτώβριο και 13,1% τον Νοέμβριο του 2021.

Σημειώνεται πως στην ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας πριν από ένα χρόνο (Νοέμβριο 2021) ήταν 7,1%. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, έναντι 6,5% πριν από ένα χρόνο (Νοέμβριος 2021).

Η Eurostat εκτιμά ότι 12,950 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 10,849 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Νοέμβριο του 2022.

Η ανεργία στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο κατέγραψε μείωση στο 11,4% από 11,5% τον Οκτώβριο και 13,1% το Νοέμβριο του 2021.

Το ποσοστό ανεργίας ήταν υψηλότερο μεταξύ των γυναικών στην Ελλάδα, με 14,7% τον Νοέμβριο του 2022, έναντι 8,7% για τους άνδρες.

Η Eurostat εκτιμά ότι στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2022 υπήρχαν 528.000 άνεργοι από 534.000 τον Οκτώβριο.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ισπανία (12,4%) και ακολουθεί η Ελλάδα με (11,4%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Τσεχία (2,2,%), στην Πολωνία και στη Γερμανία (3%).

Όσον αφορά το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών), το Νοέμβριο του 2022 ήταν 15,1% στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, από 15% τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας των νέων αυξήθηκε στο 31,3% το Νοέμβριο από 27,9% τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο του 2021 το ποσοστό ανεργίας των νέων ήταν στο 32,3%.

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ, μετά την Ισπανία (32,3%). Το χαμηλότερο ποσοστό στην ανεργία των νέων καταγράφεται στη Γερμανία (5,8%) και στην Ολλανδία (7,8%).

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών

14:24 - Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ