pellatv
Live

Γερμανία: Εξετάζονται νέοι περιορισμοί μετά τη «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν ζήτησε σήμερα να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί προκειμένου να ανασχεθεί η «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών -ο αριθμός των ανθρώπων ανά 100.000 κατοίκους που έχουν μολυνθεί από covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα- έφτασε σήμερα τους 399,8, αυξημένος από τους 386,5 που ήταν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο Σπαν, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ζήτησε να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων κατά της covid-19 ή όσων έχουν αναρρώσει και έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της επιδημίας στη Γερμανία.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, αν και εξήγησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων. Κάποια κρατίδια, όπως η Σαξονία και η Βαυαρία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της covid-19, ήδη λαμβάνουν μέτρα, όπως η ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών.

«Η κατάσταση δεν είναι απλώς σοβαρή, σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας είναι πλέον δραματική», υπογράμμισε ο Σπαν. «Αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ασθενείς, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ασθενείς με covid-19».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου, 2021


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.