pellatv
Live

Πετρέλαιο: “Καθηλωμένες” οι τιμές – Aυξάνονται οι φόβοι για ύφεση

Σε «χαμηλές πτήσεις» εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, κυμαινόμενες κοντά στα χαμηλά πολλών μηνών, καθώς οι φόβοι ύφεσης έπληξαν τις προοπτικές της ζήτησης και τα στοιχεία έδειξαν αργή ανάκαμψη των εισαγωγών αργού στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent κατέγραφαν το πρωί της Δευτέρας μια ελαφρώς ανοδική πορεία κατά 0,89%, κοντά στα 95,8 δολάρια το βαρέλι. Να σημειωθεί ότι οι τιμές στις αρχές του Αυγούστου υποχώρησαν κατά 13,7%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στα 89,70 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,73%.

Περιορισμένες οι κινεζικές εισαγωγές

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού στον κόσμο, εισήγαγε 8,79 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο, σε σχέση με το χαμηλό τεσσάρων ετών που είχε τον Ιούνιο, αλλά η ποσότητα αυτή εξακολουθεί να είναι κατά 9,5% χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Αντικατοπτρίζοντας τη χαμηλότερη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ και καθώς η στρατηγική της Κίνας για μηδενική Covid περιορίζει την ανάκαμψη, η ANZ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2022 και το 2023 κατά 300.000 bpd και 500.000 bpd, αντίστοιχα.

Η ζήτηση πετρελαίου για το 2022 εκτιμάται τώρα ότι θα αυξηθεί κατά 1,8 εκατομμύρια bpd σε ετήσια σύγκριση και θα διαμορφωθεί στα 99,7 εκατομμύρια bpd, λίγο λιγότερο από τα υψηλά προ της πανδημίας, όπως εκτιμά η τράπεζα.

Πηγή: ot.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών