pellatv
Live

Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού μετά το τέλος της επιτροπείας

Όταν λήξει η επιτροπεία, η κυβέρνηση θα δύναται να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού, εκτιμά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω συνέντευξης.

Μιλώντας στην «Ναυτεμπορική» η κα. Αχτσιόγλου υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει, μετά το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο, την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και στην Ελλάδα η πορτογαλική εμπειρία για τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού με τεκμηριωμένο και μελετημένο τρόπο και σε διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και τους εργαζόμενους.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:54 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

11:50 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

11:49 - ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΛΕΩΝ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

11:47 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΑ

11:46 - «Ομάδα Ελευθέρων Πολιτών του Νομού Πέλλας»: Κάμερες καταγράφουν παράνομα ηλικιωμένους νέους και ανήλικα παιδιά σε ιδιωτικές στιγμές στα παγκάκια του Λουδία;

10:44 - Νέα εποχή για τον τουρισμό στην Αλμωπία – Δήμος και φορείς ενώνουν δυνάμεις σε κοινή στρατηγική δράση

09:46 - Συνάντηση με Υφυπουργό Πολιτισμού για το ζήτημα των Πνευματικών Δικαιωμάτων: «Ανοίγει ο θεσμικός διάλογος»

10:46 - Γιώργος Καρασμάνης: Η Πατρίδα δεν ξεχνά τους Ήρωές της.

10:43 - Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΛΕΩΝ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

09:00 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ