pellatv
Live

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο K.Μητσοτάκης

Την διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες. Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας. Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, την Κυριακή 21 Μαΐου».

Θετικό αφήγημα στο βαρύ περιβάλλον (ξανα)χτίζει ο Μητσοτάκης: «Αν μας εμπιστευθεί ο λαός, μπορούμε να…»

Αν χρειαστεί και δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε τις κρίσεις με τις οποίες ήλθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η Πολιτεία κατάφερε να δημιουργήσει ισχυρά αναχώματα».

Η στήριξη στα εισοδήματα θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η διεθνής απειλή της ακρίβειας, συμπλήρωσε.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού

width="500" height="375" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1">

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε για άλλη μια φορά την «παγίδα ακυβερνησίας» από την απλή αναλογική τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει».

«Τονίζω την αλήθεια του δημόσιου λόγου που απαντά στο δηλητήριο των πολιτικών μας αντιπάλων. Παράλληλα έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει. Γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό.

Εξακολουθούμε να υπηρετούμε την αποστολή μας ως υπουργοί όλων των Ελλήνων ενώ στην Βουλή θα προωθούμε νομοσχέδια που έχουν προωθηθεί χωρίς τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Έχουμε ενισχύσει παιδεία και υγεία με χιλιάδες προσλήψεις, η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί ενώ αντιμετωπίσαμε το μεταναστευτικό μετά την κατάσταση που κληρονομήσαμε το 2019.

Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών, κάναμε πράξη ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε επενδύσεις» υπογράμμισε ο  πρωθυπουργός.

Τα θέματα του υπουργικού

Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:35 - 9η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, Πρόσκληση – Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου

13:33 - Συνάντηση Διονύση Σταμενίτη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρη Λιβάνιο για τα αιτήματα των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας

13:30 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

13:27 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Kατασκευάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. ένα φωτοβολταϊκό πάρκο δυναμικότητας 260 ΚW για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του αμμορυχείου στο Λιτόχωρο

13:26 - Σάκης Αρναούτογλου για την πρόταση προϋπολογισμού της Κομισιόν: Η Συνοχή και η ΚΑΠ δεν θα γίνουν όμηροι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των πολιτικών της.

13:25 - Η ΝΙΚΗ κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο προϊστορικό μνημείο της Παπούρας στο Ηράκλειο

10:16 - Ολοκλήρωση έργου πυροπροστασίας στα σχολεία του Δήμου Σκύδρας

10:14 - Ο Δήμος Έδεσσας στα «Αγαπήνεια 2025» – Τιμή στον ήρωα Τέλλο Άγρα

10:10 - Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβυ της Αιγύπτου

10:08 - Συνάντηση Σταμενίτη – Δήμα για το Αρδευτικό Σύστημα του Αλμωπαίου