pellatv
Live

Ελληνοτουρκικά: Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

ύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της Καθημερινής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί Άμυνας έδωσαν τα χέρια μετά την οικογενειακή φωτογραφία και είχαν συνομιλία 3-4 λεπτών, όπου εκφράστηκαν οι θέσεις των δύο χωρών.

H χειραψία και η σύντομη συνομιλία των δύο ανδρών καταγράφηκε από τους φωτογράφους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

 

Πρόκειται για το πρώτο τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ακραία ένταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με αλλεπάλληλες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θέτουν ακόμα και θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

 

Για τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων που αναφέρουν πως η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία νησιών, ο κ. Ακάρ απάντησε: «Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ακεραιότητα, όπως και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και κυρίως της Ελλάδας. Ομως περιμένουμε και από τους γείτονές μας να σεβαστούν τα δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Αυτά τα θέματα με συνομιλίες μπορούν να γίνουν πιο φανερά».

Τέλος, για το ζήτημα που θέτει η Άγκυρα με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ο Χουλουσί Ακάρ κράτησε αποστάσεις, δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που επιθυμεί η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «αν αναφερθούμε μοναδικά για ένα θέμα θα δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, λανθασμένες αποφάσεις. Αυτά είναι βαθιά θέματα, θέματα που χρειάζονται εξειδίκευση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως νομικοί, πολιτικοί, ιστορικοί και γεωγραφικοί. Υπάρχουν οι δύο συναντήσεις, οι συνομιλίες που κάναμε στην Αθήνα και μία στην Αγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Από τον κύριο υπουργό, τον ομόλογό μου, ζητώ να απαντήσει όσο πιο άμεσα γίνεται. Να συναντηθούν και να συνομιλήσουν οι ειδικοί, και αργότερα η πολιτική βούληση να κάνει αυτό που πρέπει».

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:58 - Ανακοίνωση Δήμου Σκύδρας για τον καθαρισμό οικοπεδικών χώρων

14:10 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πέλλα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

13:51 - Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2025 σε περιοχή της Χαλκιδικής

13:50 - Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία: Από το μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» στα clusters και το blockchain – Ενημέρωση από το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

13:37 - “Ενημέρωση για την 8η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση “Εκπαίδευση και Λαογραφία 2026” στην Έδεσσα_ΔΔΕ Πέλλας

13:29 - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

13:26 - ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

13:24 - ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

13:20 - Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Γλαρόκαβο την Κυριακή 5 Απριλίου

11:12 - Κινητικότητα με φόντο την υπόθεση Βασιλειάδη Αυτοί που βλέπουν τις ευκαιρίες αλλά ίσως βιάζονται