pellatv
Live

Γ. Καμίνης: «Αλλοπρόσαλλη» η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό

«Αλλοπρόσαλλη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν νωρίτερα φορείς και κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτή η «αλλοπρόσαλλη» πολιτική της κυβέρνησης, «σε συνδυασμό με την αδυναμία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και άλλα νησιά». Και οι συνθήκες «που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και τείνουν να προσλάβουν μόνιμη μορφή, ούτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων ανταποκρίνονται, ούτε τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της ζωής των κατοίκων τους εξασφαλίζουν» τόνισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει κατά προτεραιότητα στις συζητήσεις που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, την «απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες». Επίσης, «να προχωρήσει αμέσως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού».

Τέλος, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση «πρέπει να συμβάλει, όπως εξ' αρχής έχω επισημάνει, στην ισόρροπη κατανομή της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Η Αθήνα, με το παράδειγμά της, έχει δείξει τον δρόμο».

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, 2017


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:22 - Αφιερωμένο στη Μακεδονία το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Δίου-Ολύμπου «Τάκης Μακρής» την Κυριακή 18 Μαΐου στο Λιτόχωρο με τη συμμετοχή 13 πολιτιστικών συλλόγων

10:20 - Κατάθεση Ερώτησης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Λάκη Βασιλειάδη για τις Βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2024: «Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που στηρίζουν την αγροτική μας οικονομία με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος»

10:16 - Λουδίας: Το «Σημείο Μηδέν» παίρνει μπροστά

10:12 - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

09:23 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Κλειστό θα παραμείνει το ΚΕΠ Λεπτοκαρυάς την Παρασκευή 16 Μαΐου

09:17 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ – ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:08 - Μαθήματα μηχανολογίας για γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Π.Ε. Πιερίας την Τρίτη 13 Μαΐου στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας

14:14 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Σύλλογο Μηχανικών Αλμωπίας για την ένταξη των ωφελούμενων του «Εξοικονομώ 2025»

14:11 - Δελτίο Τύπου Έκθεσης Έργων και Κατασκευών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας

14:06 - ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2025