pellatv
Live

Γ. Παπανδρέου: «Καταλαβαίνω τη διάθεση του κόσμου που αντιδρά για την ονομασία της ΠΓΔΜ»

«Καταλαβαίνω τη διάθεση του κόσμου που αντιδρά, όμως δεν μπορεί να υπάρξει λύση για την ονομασία της FYROM χωρίς να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία». Αυτήν τη θέση εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε κατ' ιδίαν συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της, καλώντας την «να μην κάνει πίσω για ψηφοθηρικούς λόγους», ενώ σημείωσε ότι επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή είχε συμφωνηθεί να προχωρήσει λύση με σύνθετη ονομασία. Θύμισε, δε, ότι αυτή η θέση του κ. Καραμανλή είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά συνεδρίασης της Βουλής όταν είχε συζητηθεί σχετική επερώτηση του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, ακόμη, ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών, οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με το όνομα «Gorna Makedonia» αλλά, όπως είπε, δεν προχώρησε λόγω εσωτερικών πολιτικών αναταραχών στη γείτονα από αντιδράσεις των αλβανοφώνων.

Ερωτηθείς για το θέμα της «Novartis», o κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι «υπάρχει σκάνδαλο», τονίζοντας, όμως, ότι «μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει και σκάνδαλο και σκευωρία», ενώ επέρριψε «τεράστιες πολιτικές ευθύνες στη διακυβέρνηση Καραμανλή», γιατί, όπως είπε, εκείνο το διάστημα οι φαρμακευτικές δαπάνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

Για τη σύσταση Προανακριτικής επισήμανε ότι δεν πρέπει να μπούμε σε πολεμικό κλίμα στη Βουλή, ενώ υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η διάταξη που είχε ψηφιστεί επί δικής του διακυβέρνησης και με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χάρη Καστανίδη, ώστε το Τριμελές Γνωμοδοτικό Δικαστικό Συμβούλιο να εξετάσει τη νομική βασιμότητα των κατηγοριών κατά των πολιτικών προσώπων πριν τη σύγκληση της Προανακριτικής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών, μεταξύ των οποίων είναι και η επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς και βουλευτές της επαρχίας, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε την ανάγκη ο βουλευτής να είναι ανεξάρτητος και αυτόνομος, για να μην εξαρτάται, όπως σημείωσε, από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:45 - 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

18:16 -  Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026: Συνεχίζονται οι εγγραφές- Hλεκτρονική χρονομέτρηση στo Δρόμο των 5,5 χλμ

12:56 - Στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Ράδιο Pella 103,3 φιλοξενήθηκε η Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, διευθύντρια της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς και στέλεχος της «ΝΙΚΗΣ».

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.