pellatv
Live

Λάκης Βασιλειάδης: Συνάντηση με Υφ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την στήριξη των δήμων, των οικιών και επιχειρήσεων στους Δήμους Πέλλας, Σκύδρας, Αλμωπίας από τις φυσικές καταστροφές του 2023

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Τριαντόπουλο για τις καταστροφές που έγιναν από τις πλημμύρες στους Δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας τον Ιανουάριο του 2023 και από αυτές που έγιναν στην κοινότητα της Αραβησσού τον Ιούνιο του 2023.

Σημειώνεται ότι για τον Δήμο Πέλλας έχει εγκριθεί το ποσό των 200.000 ευρώ και οι υπηρεσίες ήδη συνεργάζονται ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση. Για τον Δήμο Σκύδρας εγκρίθηκαν και εκταμιεύτηκαν 295.000 ευρώ ενώ ζητείται ένα επιπλέον ποσό καθώς οι καταστροφές ήταν τεράστιες και πρέπει να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο και οι υποδομές που επλήγησαν. Ο Δήμος Αλμωπίας αναμένεται και αυτός να πραγματοποιήσει σχετικό αίτημα το επόμενο διάστημα με τεχνικό δελτίο και ό,τι άλλο προβλέπει η διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ζήτησε την έγκριση του ποσού που θα ζητηθεί ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε δίκτυα και υποδομές.

Ο υπουργός είναι ενήμερος και έχει αναγνωρίσει τις ζημίες. Οι Δήμοι άλλωστε είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περίοδο εκείνη και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά τα νέα αιτήματα. Πέρα από τα παραπάνω, υπήρξαν ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις στους Δήμους Αλμωπίας και Σκύδρας καθώς και στην τοπική κοινότητα της Αραβησσού του Δήμου Πέλλας. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και τον συντονισμό των υπηρεσιών, ώστε να οριοθετηθούν οι περιοχές με τις ζημίες στις οικίες και τις επιχειρήσεις των κατοίκων και να γίνει ό,τι προβλέπει η νομοθεσία ώστε να επισπευστεί η αποζημίωση όσων δικαιούνται. Σημειώνεται ότι στην τοπική κοινότητα της Αραβησσού εκκρεμεί μόνο η αποζημίωση για τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον υπουργό για την συνεχή καλή συνεννόηση, συνεργασία και ανταπόκριση του. Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής συστήθηκε από τη κυβέρνηση της ΝΔ και βελτιώνεται συνεχώς ώστε να γίνονται πιο γρήγορες οι διαδικασίες. Συνεχίζω να βρίσκομαι σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέχρι την τελική ολοκλήρωση των διαδικασιών».

 

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλίου, 2024


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!

11:35 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:24 - Πτήση μαρτύριο από Δουβλίνο για Ηράκλειο -Νεαροί Ιρλανδοί έπιναν και κάπνιζαν μέσα στο αεροπλάνο

11:21 - Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου – 50 χρόνια Δημοκρατίας

11:19 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

11:17 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ