pellatv
Live

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για την ακρίβεια σαν επισκέπτης και σχολιαστής…»

«Μιλάω ανοιχτά και ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη γιατί μόνο μια μεγάλη παράταξη που θα κυβερνήσει, μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα όπως η ακρίβεια και η αλλαγή της δομής της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Επισήμανε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ένα μικρομεσαίο κόμμα που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση.
«Το ΠΑΣΟΚ που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένα κόμμα εξουσίας που έθετε πάντα υψηλούς στόχους και εξέφραζε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ενέργειας και τις επιβαρύνσεις που μετακυλίονται στους πολίτες και στα νοικοκυριά, τόνισε:
«Ο κ. Μητσοτάκης στη  συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα με την αγορά ενέργειας.
Αυτό το πρόβλημα θα το δουν και θα τι υποστούν οι πολίτες σε λίγες ημέρες στους λογαριασμούς.
Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως επισκέπτης κι σχολιαστής στη χώρα ενώ είναι Πρωθυπουργός.
Το καρτέλ που ελέγχει και διαμορφώνει τις τιμές στην ενέργεια είναι δικό του δημιούργημα.
Και το κυριότερο: αποφεύγει να κάνει οτιδήποτε που θα δυσαρέστησε αυτό το καρτέλ και θα έβαζε ένα όριο, όπως η επιβολή πλαφόν κέρδους στη χονδρική αγορά ενέργειας.
Στην Ελλάδα μας έλεγαν ότι πρέπει να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας για να έχουμε φθηνότερο ρεύμα.
Αυτό δε συνέβη, έγινε το αντίθετο.
Για να λειτουργήσει μια αγορά πρέπει να μην υπάρχουν καρτέλ που εδώ υπάρχουν και καθορίζουν τα πάντα και να υπάρχουν συνθήκες ανταγωνισμού που εδώ δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια».
Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών σε τομείς όπως η ακτοπλοΐα αφού η λογική της, όπως εκφράστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, είναι ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην αγορά.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»

11:05 - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ

13:13 - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ

13:04 - Θεοδώρα Τζάκρη με Βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας: «Κατέθεσαν Ερώτηση για την επιστροφή παρακρατηθέντων ποσών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) στους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας – πρώην Ελληνική Χωροφυλακή»

13:02 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

10:43 - Πάμε θερινό σινεμά στην Έδεσσα