pellatv
Live

Πρωτιά για το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας»

Σάρωσε στη Ροδόπη το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, το οποίο είχε αποφασίσει να κατέλθει ανεξάρτητο στις ευρωεκλογές, και δίνει μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση στην Ξάνθη.

Το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, με πρόεδρο την Τσιγδέμ Ασάφογλου, παίρνει πολύ υψηλά ποσοστά στις περιφέρειες Ροδόπης (38,09%) και Ξάνθης (τρίτο με 20,04%).

Επιθετική ρητορική

Τα τελευταία χρόνια επανήλθε η επιθετικότητα στη ρητορική του κόμματος, η οποία ενισχύεται από κύκλους του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή που θέτουν θέμα «ανεξάρτητης δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης» και μιλούν για δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, τα οποία θίγονται από την ελληνική πλευρά.

Στη διακήρυξή του για τις ευρωεκλογές το μειονοτικό κόμμα ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης»

«Βλέπουμε τις ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή. Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε ένα μήνυμα στη νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Πηγή: in.gr

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:08 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

12:06 - Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές – Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»

12:04 - Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

13:41 - Δραστηριότητα και έργα που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου