pellatv
Live

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υγείας για το αίτημα Παραχώρησης του Πολύκεντρου (Πεζόδρομος Γιαννιτσών) στον Δήμο Πέλλας και τη μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη όπου συζητήσανε για το θέμα της παραχώρησης του Πολύκεντρου στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών από το Υπουργείο Υγείας στον Δήμο. Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο ο Βουλευτής από κοινού με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Σ. Φουντουκίδη είχε μεταφέρει στον Υπουργό σε προηγούμενη συνάντηση, λίγο καιρό πριν.

Δεδομένου ότι αποτελεί ένα ορόσημο της πόλης, και σημείο της πολιτιστικής της κληρονομιάς, η παραχώρησή θα επέτρεπε την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου, καθώς και την πολιτιστική αξιοποίησή του. Ο Υπουργός τότε είχε συμφωνήσει και είχε ζητήσει να κατατεθεί μια πλήρη μελέτη σκοπιμότητας που θα εξηγεί αναλυτικά τον σκοπό χρήσης και τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, ώστε να προχωρήσει στην διαδικασία παραχώρησης.

Ο Δήμος έχει ετοιμάσει και έχει καταθέσει την πρόταση και την μελέτη για το έργο. Ο στόχος είναι η συντήρηση και η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο αναδεικνύοντας έτσι τον χαρακτήρα του ως ένα αξιόλογο νεοκλασικό κτίσμα στον πυρήνα της πόλης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, βάσει της μελέτης, ανέρχεται στα 1.020.000 ευρώ.

Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Ο υπουργός ήταν θετικός για άλλη μια φορά στην διεκπεραίωση του αιτήματος και πρόκειται να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το επόμενο διάστημα πρόκειται από πλευράς μου να πραγματοποιήσω συναντήσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Έχω μιλήσει σχετικά και με τον κ. Δ. Τσαλικάκη, Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, με τον οποίο θα συναντηθώ το προσεχές διάστημα. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα ενισχύσει πολιτιστικά την πόλη μας και η αξιοποίησή του ιστορικού κτηρίου θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών. Συνεπώς, υπάρχει η θέληση από όλες τις πλευρές να προχωρήσει το αίτημα και θα προσπαθήσουμε για την γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίησή του».

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27