pellatv
Live

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση

προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες, ότι το κόμμα του στηρίζει «μέτρα δηµοσιονοµικής εξυγίανσης» και «διαρθρωτικές αλλαγές» για την επίτευξη της δημοσιονομική πειθαρχίας.
Στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Χέρµαν Βαν Ρομπάι, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ «υποστηρίζει τη δηµοσιονοµική εξυγίανση», ενώ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος Βίλφρεντ Μαρτένς είχε αναφέρει την Τετάρτη ότι η αξιωµατική αντιπολίτευση «έχει στηρίξει αποφασιστικά» μέτρα δηµοσιονοµικής πειθαρχίας και ορισµένες διαρθρωτικές αλλαγές.
Σύμφωνα με τα Νέα, οι θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης, που κατήγγειλε τον κ. Σαµαρά για «διγλωσσία».
«Συνεχίζει αµετανόητα την ίδια πρακτική υποκρισίας και συγκάλυψης της αλήθειας στην Ευρώπη που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραµανλή» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για «απροκάλυπτη διγλωσσία», η οποία «συνιστά ακραίο εµπαιγµό του ελληνικού λαού και εξηγεί πώς οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία».
Από κυβερνητικής πλευράς υπενθύµιζαν ότι η ΝΔ καταψήφισε την κατάργηση των πελατειακών προσλήψεων, αποχώρησε από τη Βουλή στη θέσπιση αντικειµενικών προαγωγών στο Δηµόσιο, καταψήφισε τον μηχανισµό στήριξης της ελληνικής οικονοµίας, καταψήφισε την ασφαλιστική μεταρρύθµιση, καταψήφισε τη ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήµατος, καταψήφισε τον 'Καλλικράτη'. «Ο κ. Σαµαράς ήταν σε όλα φανατικά αντίθετος» διεµήνυσε ο κ. Πεταλωτής.

Απάντηση από τις Βρυξέλλες

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε από τις Βρυξέλλες ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «μέσα σε ένα χρόνο η ΝΔ έχει ήδη ψηφίσει 30 από τα 60 νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ 5,5 χρόνια είχε ψηφίσει μόνον επτά».
«Ο κ. Παπανδρέου διά του κ. Πεταλωτή, μας είπε προ ολίγου, αν είναι δυνατόν, ότι άλλα λέω εγώ μέσα και άλλα λέω όταν βρίσκομαι έξω από τον τόπο. Αυτό δεν είναι καν προπαγάνδα. Είναι ντροπή. Αλλά ταυτόχρονα φοβάμαι ότι τους κάνει και γραφικούς και θα το αποδείξω» τόνισε, επισημαίνοντας πως η ΝΔ «είπε 'ναι' σε «χρηµατοπιστωτικά μέτρα, στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες, στο Ταµείο Χρηµατοδοτικής Σταθερότητας, σε διαρθρωτικά μέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων, η απελευθέρωση των μεταφορών, το τεράστιο πρόβληµα του ΟΣΕ, το Fast Τrack».
Σύμφωνα με τον κ. Σαµαρά, η ΝΔ εναντιώθηκε στο µείγµα της δηµοσιονοµικής πολιτικής που επέβαλε νέες αυξήσεις φόρων, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, αντικειµενικές αξίες, µειώσεις µισθών και συντάξεων και στο Ασφαλιστικό.
Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε και το γραφείο Τύπου της ΝΔ: «Μόλις χαρακτηρίσαμε τον κ. Πεταλωτή γραφικό, με την αποψινή του ανακοίνωση, έσπευσε αμέσως να το επιβεβαιώσει».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου

17:27 - Θερινό Πρόγραμμα διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού

17:25 - Θερινό σινεμά στην Έδεσσα- Πρόγραμμα

17:22 - Συναυλία-Μουσική βραδιά “ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”

17:19 - : Θερινός κινηματογράφος στη Σκύδρα

17:18 - ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

17:16 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής