pellatv
Live

Έκτακτο ΔΣ στην Έδεσσα για την απομάκρυνση του ΑΕΙ

Δήλωση Δημάρχου Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου για την πρόβλεψη του Σχεδίου Αθηνά σχετικά με την απομάκρυνση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την Έδεσσα: Ανακοινώθηκε το «Σχέδιο Αθηνά» σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η απομάκρυνση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την Έδεσσα και η απορρόφησή του από τη σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Είναι γνωστό ότι πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την παρουσία όλων των Βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πέλλας, δίνοντας το στίγμα της ενότητας και της ομοψυχίας σε επίπεδο Νομού για την παραμονή του Τμήματος. Επίσης, πραγματοποιήσαμε επαφές με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος πείστηκε για τις προθέσεις της πόλης σχετικά με το Τμήμα και τις δυνατότητες ανάπτυξης βιώσιμης λειτουργίας του. Εκτός αυτών παρουσιάσαμε στοιχεία, λάβαμε αποφάσεις για την οικονομική ενίσχυση του Τμήματος και σε γενικές γραμμές υποστηρίξαμε την άποψη ότι το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα έχει όλα τα εχέγγυα για να λειτουργήσει εύρυθμα.
Απομένει 1,5 μήνας για την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με το «Σχέδιο Αθηνά». Η εμπειρία έχει δείξει ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής και ιδιαίτερα τους Βουλευτές, καθώς ο Νομός Πέλλας έχει την τύχη να διαθέτει τέσσερις Κυβερνητικούς Βουλευτές, να εναντιωθούμε με κάθε τρόπο στην κατάργηση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας. Βεβαίως, δεν είναι μόνο οι Βουλευτές μας, κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, οι Σύλλογοι Επαγγελματιών και Εργαζομένων, αλλά και οι ενεργοί πολίτες που θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας για να διεκδικήσουμε την παραμονή του Τμήματος στην Έδεσσα.
Αύριο, Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας με ευρεία συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής, αλλά και ενεργών πολιτών, για το συγκεκριμένο θέμα και την οργάνωση των περαιτέρω ενεργειών μας.
Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί!  

Δημοσιεύτηκε στις 1 Φεβρουαρίου, 2013


Σχόλια


pellanet facebook