pellatv
Live

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2022-23 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης», όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μαθητών, γονέων αλλά των εθελοντών εκπαιδευτικών του Φροντιστηρίου στον προαύλιο χώρο του ναού.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την εικόνα του κατάμεστου από τους πολυάριθμους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς προαυλίου. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Ιωάννη και τους συνεργάτες του για τον αγώνα που καταβάλλουν προκειμένου να λειτουργήσει κάθε χρόνο το Φροντιστήριο και τους έδωσε τις πατρικές του ευχές.
Στην συνέχεια ο Υπεύθυνος το Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, παρουσίασε την δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αναφερόμενος αρχικά στα πνευματικά κίνητρα της προσπάθειας που γίνεται και σημειώνοντας ότι κατά τα 15 χρόνια λειτουργίας του Φροντιστηρίου εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα 250, ενώ φέτος προστέθηκαν 15 επιπλέον επιτυχόντες. Συνεχάρη τους επιτυχόντες και ευχαρίστησε τους 55 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες τους στο Φροντιστήριο. Κάλεσε τους μαθητές να έχουν συνέπεια, επιμέλεια και σεβασμό και ευχαρίστησε όλους τους άλλους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Προσέθεσε επίσης, ότι η επιλογή των ωφελουμένων μαθητών -320 για το τρέχον έτος- γίνεται από ειδική επιτροπή, προκειμένου να τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της αποδοχής τους βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων.
Κατά το πέρας των ομιλιών δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία στους επιτυχόντες από τον Σεβασμιώτατο.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα