pellatv
Live

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΜΕΣΩ ΠΣΕΑ

Η αποζημίωση θα έρθει από τα ΠΣΕΑ για τους πληγέντες παραγωγούς από το πράσινο σκουλήκι και όχι απ' τον ΕΛΓΑ, το πολύ σε έξι μήνες και με τιμή που θα προσδιοριστεί το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι το μίνιμουμ της ζημίας θα ξεπερνά το 30% της παραγωγής τους, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, στη Βουλή την Πέμπτη. «Το βαμβάκι είναι ο μοναδικός λόγος που μπορεί να βγάλει και φέτος τους αγρότες στους δρόμους. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η καταστροφή στη φετινή παραγωγή εξαιτίας του πράσινου σκουληκιού, θα έχουμε και φέτος δύσκολο χειμώνα». Η διαπίστωση αυτή ανήκει σε έμπειρο αγροτοσυνδικαλιστή, που ουσιαστικά προαναγγέλλει «θερμό» χειμώνα, εφόσον δεν υπάρξει πρόβλεψη ουσιαστικών αποζημιώσεων για τους βαμβακοκαλλιεργητές που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας του πράσινου σκουληκιού, που έπληξε φέτος τις καλλιέργειες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι πληγέντες από το πράσινο σκουλήκι θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ, και όχι από τον ΕΛΓΑ, το πολύ σε έξι μήνες και με τιμή που θα προσδιοριστεί το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι το μίνιμουμ της ζημιάς θα ξεπερνά το 30% της παραγωγής τους. Σε περίπτωση, δε, που παραδίδεται βαμβάκι με κάτω από 200 κιλά ανά στρέμμα, η ζημιά θα προστίθεται στη συλλεγείσα ποσότητα, ώστε να εξασφαλιστεί συνδεδεμένη ενίσχυση για όλους». Ο κ. Σκανδαλίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε αγροτικούς νομούς της χώρας, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου πήρε μέρος σε ανοικτή σύσκεψη - συζήτηση, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, όπου πολλοί αγρότες και εκπρόσωποι τους από το νομό Πέλλας ήταν εκεί. Το τι ειπώθηκε και τα συμπεράσματα της συνάντησης την Τετάρτη με αναλυτικό ρεπορτάζ.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών