pellatv
Live

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Έδεσσα 18-02-2010
Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Πέλλας, Βασίλης Γιουματζίδης σας ενημερώνει ότι σε τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17/02/2010, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συζητήθηκε το θέμα των Νέων Αγροτών. Τα κύρια σημεία της συζήτησης ήταν τα εξής:

1) Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στη διάρκεια του 2009 είναι 8334 εκ των οποίων οι επιλαχόντες ανέρχονται 5742. Εκ των 8500 περίπου αιτήσεων απορρίπτονται οι 322 αιτήσεις , ενώ είχαν εγκριθεί τον Δεκέμβριο του 2009 2270 αιτήσεις.
2) Δυστυχώς, το μέτρο με ανεύθυνη προκήρυξη που έγινε στα τέλη του 2008 και αφορούσε το 2009 είχε ποσό 100 εκατομμύρια ευρώ που προφανώς είναι αδύνατο να καλύψει το σύνολο των αιτούντων δικαιούχων.
3) Κατά συνέπεια αποφασίστηκε:
Α) Η ένταξη του συνόλου των αιτήσεων με ποσό που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 17.500 ευρώ, μετά από ενίσχυση του αντίστοιχου κωδικού με 60 εκατομμύρια ευρώ, υψηλότερου αυτού που ίσχυε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο ( Μ.Ο. 16.000 ευρώ).
Β) Την συμπληρωματική ενίσχυση με 200 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος των σχεδίων βελτίωσης, μιας και το ουσιαστικά απομένων ποσό στον αντίστοιχο κωδικό ύψους 180 ευρώ δεν επαρκεί για σοβαρή παρέμβαση στα σχέδια αυτά. Δηλαδή, το ποσό των 380 εκατομμυρίων ευρώ πλέον δίνει τη δυνατότητα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργασίας και έγκρισης σοβαρών επενδυτικών σχεδίων.
Γ) Την αύξηση του ποσοστού επιδότησης των σχεδίων βελτίωσης που αφορούν τις ορεινές και μειονοτικές περιοχές σε 75% από 60% που είναι μέχρι σήμερα.
Δ) Την επιδότηση επιτοκίου πιθανού τραπεζικού δανείου που θα χρησιμοποιήσουν οι Νέοι Αγρότες.
Με τα μέτρα αυτά η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιδιώκει την ουσιαστική ενίσχυση της υπαίθρου στην Πατρίδα μας και την υπεύθυνη στήριξη των Νέων Αγροτών που πραγματικά έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών