pellatv
Live

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πέλλα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης υποδέχτηκε μαζί με τους πολίτες της Πέλλας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του τελευταίου στα Γιαννιτσά. Ο Πρωθυπουργός, αφού έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών και συνομίλησε με πολίτες, πραγματοποίησε την ομιλία του στο κέντρο της πόλης.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών και την σημασία τους για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και την επίπονη διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. «Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ προσωπικά εξασφάλισα ότι δεν θα έχουμε καμία περικοπή για τους Έλληνες αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς μας», τόνισε και εξήγησε πώς συνδέονται ένα ισχυρό αποτέλεσμα με την διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την Πέλλα και τα προβλήματα των αγροτών σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και τις αποζημιώσεις. «Μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα εδώ στην Πέλλα έχουν εκταμιευθεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τον ΕΛΓΑ παραπάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Τα χρήματα αυτά δεν ήταν μόνο ανταποδοτικές εισφορές των αγροτών, έβαλε το χέρι στην τσέπη και ο κρατικός προϋπολογισμός», ενώ αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να προσαρμοστεί στην αλλαγή του κλίματος.

Ο Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του, αντάλλαξαν απόψεις για την προεκλογική εκστρατεία ενώ είχε και αυτός την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο κέντρο των Γιαννιτσών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Βουλευτής Πέλλας δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις εκλογές αυτές με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως και τις εθνικές εκλογές. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ισχυρή φωνή στην Ευρώπη σημαίνει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ για την Ελλάδα. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την καλή εικόνα που έχει καλλιεργηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια, πλέον η Ευρώπη μας ακούει, οι απόψεις ας υιοθετούνται και όλοι μαζί μέσα στην κοινότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες και τις μικρές προκλήσεις της καθημερινότητάς μας».

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV